Lloyd Sprangers ziet voorbereidingen veldritseizoen in het water vallen

Lloyd Sprangers ziet voorbereidingen veldritseizoen in het water vallen

Lloyd Sprangers ziet zijn vakantie momenteel erg somber tegemoet. Hij mag namelijk niet fietsen door een blessure aan zijn lies. Hierdoor ziet hij momenteel zijn voorbereidingen richting het nieuwe veldritseizoen in het water vallen.

“De eerste keer toen ik de pijn opmerkte was in de tweedaagse van La Basse Meuse”, vertelde Sprangers aan start-box.be “Op de tweede dag ondervond ik pijn in de lies. We lieten het nog niet direct onderzoeken, maar de pijn kwam na elke wedstrijd of zware training terug. Na mijn laatste koers in Deftinge besloten we uiteindelijk om een echo te laten nemen.”

“Uit deze echo bleek echter dat mijn lies van het bot is gerukt. Ook waren er botsplinters te zien. Ik rustte al twee weken, maar er is nog steeds geen verbetering in zicht. Ik zal het nodige geduld moeten opbrengen en nog minstens twee weken moeten rusten. De normale herstelperiode is namelijk zes tot acht werken.”

September zal nipt worden

De tweedejaars nieuweling van Lares-Doltcini hoopt alvast snel terug met de voorbereidingen op het veldritseizoen te beginnen. “Ik hoop dat de herstelperiode voor mij iets korter zal zijn. Ik zou dan ook het liefst van al zo snel mogelijk terug op niveau komen. Hopelijk sta ik er terug in september, maar ik weet dat dit nipt zal worden. Ik kan enkel maar hopen zo snel mogelijk terug te mogen fietsen.”