Lloyd Sprangers geeft nieuwe trui meteen glans

Lloyd Sprangers geeft nieuwe trui meteen glans

De eerste overwinning van het jaar ging naar Lloyd Sprangers. De nieuweling van Lares-Doltcini was vrijdagmorgen de beste in de Grote Prijs Sven Nys in Baal. Jens Clynhens en Vince Van Den Eynde vervolledigden het podium. Laatstgenoemde loopt ook verder uit in het klassement.

De nieuwelingenwedstrijd werd op gang getrokken door Lloyd Sprangers. Samen met Jens Clynhens sloeg hij meteen een kloofje. “Het parcours ligt me wel”, stak Sprangers van wal.

“In de beginfase kon ik samen met Jens een kleine voorsprong nemen, maar even later kwamen er terug vier renners aansluiten. Op het moment dat Vince Van Den Eynde zich op kop van de groep zette, reden we opnieuw weg.”

Met drie begonnen ze aan de laatste ronde. “Toen Vince uit zijn klikpedaal schoot en Jens de nadar in reed, lag de weg naar de overwinning open. Het is een leuke manier om de mooie nieuwe outfit te laten schitteren op de eerste dag van het jaar.”

Jens Clynhens werd nog tweede voor Vince Van Den Eynde. Joren Thys reed een sterke wedstrijd en werd vierde, gevolgd door Anton Ferdinande en Tomas Kopecky. De top acht werd vervolledigd door eerstejaars Bodi Del Grosso en Yente Peirens.

Uitslag

  1. Lloyd Sprangers
  2. Jens Clynhens
  3. Vince Van Dan Eynde
  4. Joren Thys
  5. Anton Ferdinade
  6. Tomas Kopecky
  7. Bodi Del Grosso
  8. Yente Peirens
  9. Jarno Jordens
  10. Witse Van Rillaer

Audio – Sprangers: “Mooi begin van het jaar”