Lloyd Sprangers beste op het circuit van Spa-Francorchamps

Lloyd Sprangers beste op het circuit van Spa-Francorchamps

Lloyd Sprangers heeft met grote overmacht de nieuwelingenwedstrijd in Spa-Francorchamps op zijn naam geschreven. De junior van Lares-Doltcini reed al vroeg in de wedstrijd weg van de rest. Dolf Pemen werd solo tweede, terwijl Bjarne Laroy zich in de slotronde nog ontdeed van Francois Hyon.

Veel nieuwelingen tekenden er niet present op het circuit van Spa-Francorchamps. Clément Horny klom na de start het beste de Raidillon op. Het commando werd al snel overgenomen door Lloyd Sprangers.

De nieuweling van Lares-Doltcini reed ronde na ronde verder weg van de concurrentie en kwam met een heuse wheelie als eerste over de meet. Achter hem reed Dolf Pemen heel de wedstrijd op de tweede plaats. Hij kon geen bedreiging vormen voor de leider, maar werd vanuit de achtergrond ook niet bedreigd.

Voor de derde plaats werd er hard gestreden tussen Bjarne Laroy en François Hyon. In de laatste ronde kon Laroy zich uiteindelijk ontdoen van Hyon. Lukas Malezsewski was ondertussen bezig aan een zeer sterke inhaalbeweging en leek aan de meet zelfs nog even Hyon te kunnen grijpen, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met plaats vijf. Maxim Dewulf werd zesde.

Uitslag

  1. Lloyd Sprangers
  2. Dolf Pemen
  3. Bjarne Laroy
  4. Francois Hyon
  5. Lukas Malezsewski
  6. Maxim Dewulf
  7. Berre Hermans
  8. Joren Thys
  9. Sander De Ver
  10. Thibo Vandenheede