Lizzy Witlox toont zich in Beveren-Waas

Lizzy Witlox toont zich in Beveren-Waas

Het was voor Lizzy Witlox een ietwat woelige winter. Sportief ging het haar voor de wind maar toch veranderde ze na een dispuut van team. Dat liet de Nederlandse niet aan hart komen en ze werkte toch een sterke winter af. Witlox timmert nu opnieuw aan die weg om zich ook dit jaar weer te nestelen tussen de nationale top van het Nederlandse vrouwenveldrijden.

Witlox bereidt zich deze zomer voor door een combinatie van mountainbike- en wegwedstrijden. Zondag reed ze pas haar tweede wedstrijd op de weg na een reeks mountainbikewedstrijden. Witlox liet meteen haar goede vorm zien en finishte knap negende in Beveren-Waas. “Mijn aanvallende ingesteldheid heeft geloond”, blikt ze tevreden terug.

 “Het werd een lange wedstrijd, zo’n 92 kilometer hebben we afgemaald. Van in het begin ben ik er vol tegenaan gegaan. Ik heb zowat de hele wedstrijd voorin meegedraaid en op heel wat aanvalspogingen gereageerd. Uiteindelijk mondde de koers uit in een massasprint waarin ik dan toch nog een negende plaats uit de brand sleepte.”

Nog zo’n twee maand te gaan vooraleer het veldritseizoen weer start dus. In die resterende maanden werkt Witlox nog heel wat mountainbikewedstrijden af. Daarin wilt ze nog één keer schitteren op het Nederlandse kampioenschap. “Zondag rijd ik eerst nog in Luxemburg, een manche van de Beneluxcup.”

“Het daaropvolgende weekend is het dan het nationale kampioenschap. Daarna neem ik nog even rust met het oog op het veldritseizoen. In Augustus werk ik nog wat wegcriteriums af en de overige wedstrijden in het kader van de Beneluxcup”, besluit ze.