Lizzy Witlox dan toch niet naar het Orange Babies Cycling Team

Lizzy Witlox dan toch niet naar het Orange Babies Cycling Team

Opnieuw een ‘misgelopen’ transfer in veldritland. Lizzy Witlox verkast dan toch niet naar het Orange Babies Cycling Team. Ze tekende eind januari een contract bij de Nederlandse veldritploeg. Nu meldt Witlox dat die overstap niet doorgaat. 

Lizzy Witlox komt deze winter niet uit voor het Orange Babies Cycling Team maar wel voor het SBJ Bike Team. In overleg met Frank Groenendaal (Orange Babies) is er nu besloten om het contract te verbreken.

In december kreeg ik de kans om mij te bewijzen in de mountainbikewereld bij het SBJ Bike Team. Het leek mij een ideale voorbereiding op komend veldritseizoen”, legt Witlox de situatie uit. “Eind januari kreeg ik vervolgens een contract aangeboden bij het Orange Babies Cycling Team voor het veldrijden.”

“Die kans heb ik natuurlijk met beide handen gegrepen. Het team heeft toch wel wat naam en faam in de wielerwereld. Ik hoopte dat ik mij bij hen opnieuw kon verbeteren. Samengevat zou ik dus in de zomer de kleuren van het SBJ Bike Team verdedigen, en in de winter de tenue van Orange Babies aantrekken.”

“Dat gebeurde ook. Ik heb een resem mountainbikewedstrijden afgewerkt en eigenlijk beviel het mij wel. Ik voelde mij ook al snel thuis binnen de ploeg. Ik heb dan van fietssponsor Olympia en SBJ het aanbod kregen om ook tijdens de winter voor hen te crossen.”

“Ik heb het naar mijn zin in de ploeg en eigenlijk wil ik wel verder met het mountainbiken. Ik ben benieuwd hoe ver ik kan geraken in die andere tak van het offroad-wielrennen. Natuurlijk had ik wel een contract getekend bij Orange Babies.” Na een constructief overleg kwamen beide partijen tot een akkoord.

“Ik heb een goed gesprek gehad met Frank Groenendaal. We hebben uiteindelijk besloten om het contract te verbreken. Ik zal zo dus zowel in de zomer als winter uitkomen voor het SBJ Bike Team. Ik hoop dat ik op die manier beide seizoenen optimaal op elkaar kan afstemmen.”

Na een zomer vol mountainbike- en wegwedstrijden bereidt Witlox zich voor op een nieuwe winter. “Eerst werk ik nog drie wedstrijden van de Beneluxcup af en in Neerpelt begin ik er weer aan. Ik hoop dit seizoen zowel het EK als WK voor dames beloften te rijden”, besluit de Nederlandse.

Foto – Bart Raeymaekers