Lise van Wunsel ziet goed klassement in rook opgaan na blessure

Lise van Wunsel ziet goed klassement in rook opgaan na blessure

Lise van Wunsel maakte vorig seizoen haar debuut in het veld. Na een mooi seizoen onder eigen vlag trok ze, in de zomermaanden, naar het Vanomobil Mtb Cycling Team. Ze begon goed aan het seizoen en stond knap vierde in het Moedige Veldrijder klassement, maar een polsblessure strooit nu echter roet in het eten.

Van Wunsel begon goed aan het veldritseizoen en reed onder andere in Nossegem en Hoboken naar het podium. “Door mijn goede seizoenstart en het behalen van leuke podia was ik opgeklommen naar de vierde plaats in het Moedige Veldrijder klassement.” Dit klassement zou een einddoel worden. “Mijn doel was om samen met kleppers Jinse Peeters en Marthe Truyen op het eindpodium te staan.”

Voor Van Wunsel sprong de wedstrijd in Eversel er tot nu toe het meeste uit. “Ik nam een mindere start en moest de hele wedstrijd achtervolgen. Uiteindelijk zou ik op drie seconde van winnares Jinse Peeters finishen.” Deze mooie prestatie gaf het nodige zelfvertrouwen om er de volgende weken weer tegen aan te gaan.

Ontsteking gooit roet in het eten

“Ik had al enkele weken last van een pijnlijke pols, een ontsteking bleek de oorzaak te zijn van deze kwaal.” Door de ontsteking, die zonder reden de kop op stak, moest ze noodgedwongen een bezoek aan de dokter brengen. “Ik ben voorlopig gedwongen om vanaf de zijlijn toe te kijken.”

“Volgende maandag moet ik onder de scanner om de oorzaak van het probleem te achter halen. Deze scan zal de behandeling en de bijhorende gedwongen rust bepalen.” Van Wunsel blijft niet bij de pakken zitten en zal de komende weken vaak aanwezig zijn in het veld. “Ik ga voorlopig enkel naast het parcours toekijken en dit om mijn vrienden en zus Lara aan te moedigen.”

Foto – Kristof Bruers