Lise Van Wunsel in eerste cross naar eerste zege

Lise Van Wunsel in eerste cross naar eerste zege

Lise Van Wunsel, die samen met haar zus Lara actief is in het veld en op de mountainbike, reed afgelopen zondag in Nossegem haar eerste veldrit van het seizoen. Ze schoot meteen raak en mocht met de bloemen naar huis.

Een eerste wedstrijd brengt altijd de nodige stress met zich mee. “Mijn gevoel voor de wedstrijd was heel onzeker en zenuwachtig omdat het mijn eerste wedstrijd van het seizoen was. Ik wist dus niet waar ik zou kunnen eindigen en of ik eventueel kans had om te winnen.” Al deze onzekerheden zorgden vooraf voor niet al te veel verwachtingen.

Zoals steeds bij de Moedige Veldrijder moesten de dames jeugd van start gaan tussen de nieuwelingen jongens. Aangezien de meiden helemaal achteraan moeten starten verliep haar start niet zoals verhoopt. “Hierdoor kon ik pas als derde meisje het veld indraaien. Het koste me een halve ronde om de leiding over te nemen.”

“Eenmaal ik op kop reed nam ik teveel risico’s waardoor ik in een bocht ten val kwam. Gelukkig kon ik mijn weg dadelijk weer vervolgen en zo beginnen met het uitdiepen van mijn voorsprong.” Ze was in staat om haar voorsprong te behouden en de zege binnen te slepen. “De laatste ronde reed ik met een lach op mijn gezicht rond, ik was heel erg blij met deze zege.”

Morgen start Lise Van Wunsel samen met haar zus Lara in de A –cross van Kruibeke. Ze stelt geen grote doelen voor haar veldritseizoen. “Ik hoop nog enkele podiums binnen te halen, en als het lukt misschien nog een plaats op het hoogste schavotje. Maar dat is allemaal nog afwachten hoe de rest van het seizoen verloopt.”

Foto Kristof Bruers