Lindy van Anrooij zoekt andere oorden op

Lindy van Anrooij zoekt andere oorden op

Eind vorige week kondigde Lindy van Anrooij, veldrijdster en triatlete, aan dat ze niet langer deel uit zal maken van het 185 Sportoase Omnium Team van Marc Herremans. Na een samenwerking van anderhalf jaar kwam er een breuk. Een vertrouwensbreuk ligt aan de basis van de stopzetting van de samenwerking.

In december 2013 begon de Nederlandse Lindy van Anrooij aan een samenwerking met het 185 Sportoase Team van Marc Herremans. Van Anrooij combineert al een aantal jaar het veldrijden met de cross triatlon. In Augustus van vorig jaar werd ze nog wereldkampioene in deze discipline. “Tot over een paar weken verliep de samenwerking voor mijn gevoel goed. Er was niets aan de hand.” ,vertelt Van Anrooij.

“Er was goede ondersteuning qua materiaal en trainingsschema’s. Ik ben na het veldritseizoen van 2013/2014 op Marc zijn schema’s gaan trainen voor de cross triatlon en in de winter hadden we op woensdagmiddag cross training van Marc zelf. Tot afgelopen veldritseizoen verliep de samenwerking goed en maakte ik met plezier deel uit van Team 185.”

De afgelopen weken kwam er verandering in de samenwerking tussen Van Anrooij en het 185 Team. “De laatste weken ben ik zodanig gekwetst dat mijn vertrouwen in Marc als coach weg is. Zonder vertrouwen is er geen goede basis voor een verdere samenwerking.” Toch wil ze niet met modder gooien en sluit ze de zaak af. “Buiten wat ik gisteren als bericht op mijn Facebook gezet heb, wil ik het hetgeen dat speelt graag tussen Marc en mij houden.”

Zaak afgesloten en verder naar de toekomst kijken

Gedane zaken nemen geen keer en Van Anrooij sluit na dit bericht ook de zaak af. Zelf wil ze verder naar de toekomst kijken en opzoek gaan naar een nieuw team. “Ik ga de komende tijd op zoek naar een andere coach/trainer en eventueel een team om mee verder te werken richting de kampioenschappen cross triatlon en het nieuwe veldritseizoen.”