Lindy van Anrooij opnieuw Wereldkampioene Cross Triathlon

Lindy van Anrooij opnieuw Wereldkampioene Cross Triathlon

Afgelopen zaterdag stond de Nederlandse Lindy van Anrooij aan de start van het WK Cross Triathlon. De renster van het Cycling.be – Alpha Motorhomes Team had maar één doel en dat was het behalen van het podium. Toch droomde ze er ook van om haar titel te verlengen, een droom die na een spannende wedstrijd helemaal waar zou worden.

In juli werd ze nog Europees kampioene in deze discipline. Voor dit WK had ze vooraf uitgemaakt dat het podium halen haar doel zou worden. Ze monsterde de tegenstand zeer goed en droomde stiekem toch terug van de wereldtitel. “Ik had in mijn achterhoofd dat de overwinning wel mogelijk was. Er deden veel meiden mee die op het EK achter mij zaten, maar dit parcours was totaal anders dan toen en er deden ook andere meiden mee die ik totaal niet kende wat het wel spannend maakte.”

Van Anrooij begon berekend aan het zwemnummer, ze kampte immers een tijdje terug met een schouderblessure. Hierdoor was vol gaan geen optie en deelde ze haar zwemnummer goed in. “Het werd een matig zwemonderdeel waar ik als achtste uit het water kwam. Ik keek tegen een achterstand van een anderhalve minuut aan. Dit had ik door mijn blessure vooraf ingecalculeerd.”

Na het zwemmen begon ze aan haar twee beste nummers, het fietsen en lopen. Tijdens het fietsen reed ze het gat met één minuut vijftien dicht. Tijdens de wissel van de fiets naar het lopen kreeg ze het eerste meisje in haar vizier. “Ik voelde dadelijk dat het lopen zeer vlot verliep en zag de achterstand steeds meer slinken.” Supporters langs de kant van de weg gaven steeds de tussentijden aan, iets wat voor een goed gevoel zorgde bij Van Anrooij. “In de eerste ronde haalde ik de leidster in en kon ik haar ook achter laten. Aan de streep had ik een voorsprong van iets meer dan een minuut. Dit was mijn meest bevochte titel ooit.”

Vechten voor een plaatsje in de selectie voor het EK of WK in het veld

Van Anrooij maakte deze zomer de overstap naar haar nieuwe team, deze titel werd dan ook zeer goed onthaald binnen Cycling.be – Alpha Motorhomes. “Ik ben echt heel blij om bij hun in het team te zitten en bij te dragen aan hun succes. Ze geven mij de ruimte om mijn twee sporten te combineren, daar ben ik hun heel dankbaar voor.” Deze titel werd dan ook zeer goed onthaalt door het team.

Nu richt ze haar pijlen op het veldritseizoen en ook hier heeft ze een doel. “Ik wil laten zien dat ik, ten opzichte van vorig seizoen, een grote stap gezet heb. Hoop een aantal keer bij de tien eerste rensters te kunnen eindigen.” Ze hoopt zich zo te kunnen tonen aan de bondscoach en kans te maken op een selectie voor het EK en WK voor dames U23. “Al zal dit geen simpele opdracht worden aangezien we dit jaar met een zeer sterke lichting rensters zitten.”