Lindy Van Anrooij kiest voor het Cycling.be- Alphamoterhomes Team

Lindy Van Anrooij kiest voor het Cycling.be- Alphamoterhomes Team

Lindy Van Anrooij maakte op het einde van vorig veldritseizoen bekend dat ze het 185 Sportoase Omnium Team van Marc Herremans zou verlaten. Nu heeft de Nederlandse een nieuwe ploeg gevonden. De kersverse Europese kampioene cross triathlon zal vanaf september uitkomen voor het Cycling.be- Alphamoterhomes Team.

Dat Van Anrooij iets kan met een fiets is al even duidelijk, ze combineert al een aantal jaren het veldrijden met cross triathlon. “Ik ben door het team gevraagd om op gesprek te komen waar ze mij vertelden wat hun plannen zouden zijn voor het komende seizoen. Ik voelde mij dadelijk op mijn gemak en er hangt een goede sfeer waar ik mij dadelijk thuis voelde.” Ze voelde zich dus meteen op haar plaats, ook de andere zaken van het team lijken haar te liggen. “Voor de rest zit het team qua kleding, materiaal en stages heel goed in elkaar.”

Ze zal binnen het team het enige meisje zijn, ze maakt hier een positief punt van.  “Ik vind het niet erg om het enige meisje te zijn. Met alleen jongens in het team zitten heeft ook zijn voordelen. Ik kan me op stage aan hen optrekken, qua techniek kan ik veel van hun leren en tijdens de wedstrijden bij de elite dames kan ik gewoon mijn gang gaan.” Ze zal, samen met haar persoonlijke begeleiding door haar eigen trainer, de zelfde begeleiding genieten dan de andere leden van het team.

EK veldrijden in eigen land kan een eerste doel zijn

Voor de start van het veldritseizoen heeft ze nog twee doelen. “Mijn eerste doelen zijn het NK en WK cross triathlon in September.”  Hierna zal ze zicht dadelijk gaan focussen op het veldrijden en dit met een resoluut doel. “Na het WK beginnen dadelijk de belangrijke cyclocross wedstrijden om mezelf proberen te plaatsen voor het EK U23 veldrijden. Hiervoor zou ik mezelf graag willen plaatsen omdat dat dit jaar plaats zal vinden in Huijbergen, wat dichtbij mijn huis is en waarvan het rondje mij goed ligt.”  In januari zal in Zolder voor het eerst een WK voor dames U23 georganiseerd worden. “Het WK U23 zou erg gaaf zijn om mee naar toe te gaan, maar er is heel veel concurrentie dus dat zal lastig worden.”

Ook ploegleider Eddy Van Bunder opgetogen met komst Van Anrooij

Het Cycling.be- Alphamoterhomes Team zal onderleiding staan van Eddy Van Bunder en Patrick Bellon. Van Bunder is opgetogen met de komst van Lindy Van Anrooij. “Lindy wil zich de komende jaren toeleggen op het veldrijden en wij willen haar hiervoor de kans geven bij het team met de nodige ondersteuning. Ze zal in het team de juiste begeleiding krijgen maar ze laat zich al goed omringen door haar persoonlijke trainer en verzorgers.” Over echte doelen of resultaten voor het nieuwe seizoen spreekt hij zich nog niet uit. “Voor Lindy is dit een nieuwe stap, om al over resultaten te spreken is het misschien te vroeg maar we geloven zeker in haar.”