Lindy van Anrooij kiest resoluut voor het veldrijden en stopt met triatlon

Lindy van Anrooij kiest resoluut voor het veldrijden en stopt met triatlon

Lindy van Anrooij combineert al een aantal jaren het veldrijden met crosstriatlon, een discipline waarin ze al heel wat successen boekte. Nu neemt ze de beslissing om zich volledig op het veldrijden toe te leggen. Een beslissing die helemaal niet simpel bleek te zijn, maar ze wil stoppen op haar hoogte punt.

Van Anrooij boekte de afgelopen jaren heel wat successen in het crosstriatlon. “Ik maakte een aantal hele leuke jaren mee binnen de selectie. Ik werd vier keer Nederlands kampioene, drie keer behaalde ik de Europese titel.” De kers op de taart was toch haar dubbele wereldtitel bij de junioren.

Wat deed Van Anrooij nu besluiten om zich enkel nog toe te leggen op het veldrijden? “Deze beslissing kwam er omdat ik me binnen de veldritwereld thuis voel. Ik ben het veldrijden week na week leuker beginnen vinden. Binnen de crosstriatlon heb ik weinig mogelijkheden om te groeien. Deze heb ik in het veldrijden wel.”

Vanaf volgend seizoen zal ze zich dus helemaal toeleggen op het veldrijden en dat binnen haar nieuwe ploeg Cycling.be Alphamotorhomes. .”De afgelopen weken kwam steeds meer en meer het besef dat ik een keuze moest maken tussen mijn sporten. Een beslissing die helemaal niet simpel was, maar ze moest wel gebeuren.”