Limburgers Vliegen en Kielich over hun wereldbekerselectie

Limburgers Vliegen en Kielich over hun wereldbekerselectie

Twee Limburgers in de selectie voor de Wereldbeker in het Nederlandse Valkenburg. Zo selecteerde Rudy De Bie Timo Kielich en Pieter-Jan Vliegen. Niet onlogisch als je de resultaten van beide renners de afgelopen weken bekijkt. Allebei trekken ze met weinig druk en een gezonde ambitie richting de Cauberg.

“Ik had deze selectie niet verwacht, maar wel op gehoopt”, vertelde Timo Kielich aan start-box.be “Vorig jaar mocht ik al twee keer proeven van de Wereldbeker en daarom stel ik dit jaar als doel om elke keer mee te mogen. Ik trek met niet al te hoge verwachtingen naar Valkenburg, aangezien ik vanachter moet starten.”

“De vorm is goed, maar nog niet super. Ik hoop bij de eerste vijftien te eindigden, maar dichter is natuurlijk atlijd beter. Ik heb er nog nooit gereden maar als het een technische omloop is kan het wel in mijn voordeel zijn. Als ik niet bij de eerste vijftien eindig, zal ik met een slecht gevoel naar huis gaan, maar mijn doelen liggen meer in december en januari.”

Pieter-Jan Vliegen zonder druk

“In het begin van het seizoen speelde een selectie wel in mijn gedachten”, aldus Pieter-Jan Vliegen. “Een selectie was dan ook een doel waar ik naartoe wou werken. Ik ben natuurlijk heel erg blij dat ik dit nu al heb bereikt. Ik had dit zeker niet verwacht. Zelf zie ik deze kans als een ervaring om zoveel mogelijk te leren. Ik leg mezelf dan ook geen druk op.”

Als Vliegen een mogelijke uitslag moet noemen, gaat hij voor een plaats in de top tien. “Hier zou ik achteraf heel erg tevreden mee zijn. Om het pakje van de nationale ploeg te mogen aantrekken geef een zeer speciaal gevoel. Het is natuurlijk erg leuk om je land te mogen verdedigen.”

Foto: MTB-Nazgul