Lichtaart – Vandeputte en Wuyts aan het feest

Lichtaart – Vandeputte en Wuyts aan het feest

In de Antwerpse Kempen stond er deze namiddag in Lichtaart een manche van de Moedige veldrijder op de kalender. Bij de nieuwelingen wist Niels Vandeputte net zoals vorige week in Ruddervoorde de overwinning binnen te halen, terwijl Mathijs Wuyts de beste was bij de junioren.

“Ik maakte een goede start en dook zo als tweede het veld in”, vertelde Vandeputte na afloop aan start-box.be “Even ging Jens Clynhens naar de kop, maar nog voor de materiaalpost gingen ik en Arno van den Broeck hem alweer voorbij. Op het klimmetje strok ik even later stevig door waarna ik een klein gaatje sloeg.”

Mede door een goede passage door het zand wist de tweedejaarsnieuweling van Enertherm-BKCP zijn voorsprong verder uit te diepen. “Stelselmatig reed ik verder weg, en zo had ik aan de finish een mooie voorsprong van een halve minuut bij elkaar gefietst.”

Mathijs Wuyts boekt tweede seizoenszege

“Ik mocht op de eerste startrij plaatsnemen en dook zo ook als eerste het veld in”, vertelde de junior van het Kalas Cycling Team 99 aan start-box.be “Samen met Glenn Eestermans reed ik de eerste ronde afwisselend op kop. Maar toen ik bij de eerste passage zag dat ik een zeven seconden voorsprong pakte, twijfelde ik niet meer.”

Stelselmatig wist Wutys zijn voorsprong uit te bouwen. “Zo had ik bij het overschrijven van de finish één minuut bij elkaar gefietst. Ik had echt een goede dag vandaag en het parcours lag me dan ook volledig.”

Foto – Kristof Bruers