Lichtaart – Shana Maes boekt vierde zege, Jara Noël blijft Jinse Peeters voor

Lichtaart – Shana Maes boekt vierde zege, Jara Noël blijft Jinse Peeters voor

Shana Maes heeft in Lichtaart de wedstrijd in het kader van de Moedige Veldrijder op haar naam geschreven. Maes won na een knappe solo en hield aan de meet zo’n twee minuten over. Haar ploeggenote Axelle Bellaert werd tweede, Gertie Willems vervolledigde het podium.

Shana Maes heeft opnieuw een manche van de Moedige Veldrijder weten te winnen. Ditmaal was de dame uit Vorselaar de snelste in Lichtaart. Maes vertrok verschroeiend en kreeg even ploeggenote Axelle Bellaert mee. Ook Gertie Willems koerste vooraan.

Maar Maes wachtte niet te lang om het kaf van het koren te scheiden en na amper een halve ronde ging Maes er alleen vandoor. Bellaert en Willems pasten en moesten al snel op een achterstand van pakweg tien seconden aankijken.

Voorin draaide het goed bij Maes en de kloof liep naar het einde van de wedstrijd op tot zo’n twee minuten. In de strijd om plaats twee haalde Bellaert, ploeggenote van de winnares het nog van Willems. Voor Shana Maes is het haar vierde overwinning van het seizoen.

“Een mooie manier om mijn vierde van het seizoen binnen te halen”, klonk het achteraf bij de winnares. “Ik had vandaag weer een sterk en goed gevoel. Dat was vorige week in Ruddervoorde wel anders.”

Jara Noël wint bij dames jeugd

Bij de dames jeugd ging de zege naar Jara Noël, nog een dame van AA Drink – Kalas. Nochtans was het Jinse Peeters die als beste uit de startblokken schoot. Peeters kon al snel een kloofje van een zevental seconden bij elkaar fietsen.

Noël panikeerde niet en fietste daarna weer naar Peeters toe. Peeters probeerde aan te klampen maar dat lukte niet.  Noël ging op en over Peeters en reed uiteindelijk een kloof bij elkaar van een halve minuut. Peeters moest dus tevreden zijn met plaats twee, wegrenster Nathalie Bex werd derde.

Foto – Kristof Bruers