Lennert Belmans spurt naar zege voor thuispubliek

Lennert Belmans spurt naar zege voor thuispubliek

Spanning tot aan de streep in Lille bij de nieuwelingen. Een viertal bleef samen tot in de laatste rechte lijn. Daar wist thuisrijders Lennert Belmans het af te maken in de spurt. Ward Huybs werd tweede, voor de Nederlander Salvador Alvarado. Die had dan weer voldoende aan die derde stek om de eindzege binnen te halen. 

De wedstrijd lag snel in zijn definitieve plooi. Salvador Alvarado, Ward Huybs, Lennert Belmans en Jetze Van Campenhout vonden elkaar. Het viertal bleef heel de wedstrijd samen aan de leiding. Bij het ingaan van de laatste ronde probeerde Belmans het even. “Echt wegrijden was de bedoeling niet”, vertelde Belmans.

“Ik dacht wel dat het op een spurt zou uitdraaien, maar had plots een klein kloofje. Ze gewoon laten terugkeren wilde ik niet, dus heb ik het tempo strak gehouden zodat ze moeite moesten doen om terug te keren.” Terugkeren deden ze dan ook. “Met vieren begonnen we aan de spurt en ik wist dat ik nog heel wat over had en maakte het zo af.”

Belmans woont vlakbij de omloop in Lille. “Dat motiveerde me dan ook extra. Dat ik het dan zo kan afmaken met al die supporters en vrienden van school naast de kant is zalig. De mooiste zege van het jaar.” Ward Huybs spurtte naar plek twee voor Salvador Alvarado en Jetze Van Campenhout.