Lemmens, Meeussen, Van Rillaer en Berckmoes winnen in Rijkevorsel en Zelzate

Lemmens, Meeussen, Van Rillaer en Berckmoes winnen in Rijkevorsel en Zelzate

Twee A- en twee B-crossen, daarmee was het dit weekend mooi evenredig verdeeld. Naast Sint-Niklaas en Ruddervoorde, werd er op regionaal niveau zaterdag gestreden in Rijkevorsel en Zelzate.

Sander Lemmens (foto rechts) veroverde in Rijkevorsel zijn tweede overwinning van het seizoen. “We geraakten meteen met drie weg en dat is heel de wedstrijd zo gebleven”, belikte Lemmens terug. “Ik knapte heel wat kopwerk op, maar had in de weide net voor de aankomst nog voldoende kracht om aan te zetten.”

Lemmens sloeg daar een kloofje en dat was voldoende voor de zege. Jarno Bellens wist Aron Arkesteyn nog af te houden voor de tweede plaats. Tessa Zwaenepoel won de wedstrijd in de wedstrijd voor de dames jeugd.

30175558173_c0a83cd2c4_oNieuweling Witse Meeussen (foto boven) schoot dan weer bij de start nog uit zijn klikpedaal, maar dat kon hem niet tegen houden. “Ik voelde me goed en waagde na een halve ronde al mijn kans”, deed de man van Lares-Doltcini zijn verhaal. “Ik kreeg een klein kloofje en dat heb ik steeds verder uitgediept.”

Meeussen kwam dan ook solo over de streep. “Na heel wat tweede plaatsen doet het een deugd om te winnen.” Thibeau Nys wist Wout Vervoort nog af te houden voor de tweede plaats. De overwinning bij de dames ging naar Gertie Willems.

Vierstrijd en solo

In Zelzate was het een andere Witse die mee het wedstrijdverloop bepaalde, deze keer wel bij de junioren. Vier renners, waaronder Witse Van Rillaer (foto onder), geraakten al vroeg in de wedstrijd weg. “Samen met Jarno Jordens nam ik het grootste deel van het kopwerk voor mijn rekening”, keek Van Rillaer terug op de wedstrijd.

Maarten Clauwaert moest als eerste overboord in de laatste ronde. “Op het bergje moest ook Jarno tien meter laten. Ik merkte dat en dreef meteen het tempo op. Fabio Verberckmoes pikte aan, maar ik draaide als eerste de weg op en slaagde er in om hem achter mij te houden.”

Minder spanning was er bij de nieuwelingen. Jenno Berckmoes maakte er vanaf halfkoers een solotocht van. Het finishte uiteindelijk met een kleine halve minuut voorsprong op Nicolas De Smet en de Brit Charlie Graig. Zijn landgenote Poppy Wildman was de beste jeugd dame. Aurelie Vermeire won de dames elitewedstrijd.

Foto’s – Kristof Bruers en Jo Groenevinger

14991005_1787833088138445_8272248365949195542_o