Lauryssen zorgt voor derde zege van de dag voor Lares-Doltcini, eerste voor Van Compernolle

Lauryssen zorgt voor derde zege van de dag voor Lares-Doltcini, eerste voor Van Compernolle

Het was rustig in het regionale circuit dit weekend. Naast de A-crossen in Kruibeke en Zonhoven stond er enkel een B-wedstrijd in Zingem op het programma. De veldrit telde tevens mee voor de Vlaamse Cyclocross Cup.

Bij de nieuwelingen zorgde Yorben Lauryssen voor de derde overwinning van de dag voor Lares-Doltcini. Na een goede start sloeg hij meteen een kloofje. “Maar dat was nog te vroeg, dus heb ik even het tempo laten zakken”, vertelde hij.

“Ik zette me in het wiel en wachtte het juiste moment af om aan te vallen. Toen ik mijn move maakte nam ik meteen vijf seconden voorsprong. Die heb ik dan stelselmatig uitgebouwd tot 20 seconden.” Achter Lauryssen, voor wie het zijn tweede zege van het seizoen was, werd Emiel Verstrynge nog tweede. In de finale ging Elio Clarysse nog naar plek drie.

Eerste voor Jason Van Compernolle

De juniorenwedstrijd kende meer spanning. “We waren met drie renners weg en op drie ronden van het einde nam ik de leiding op een technisch stukje”, vertelde Van Compernolle. “Ik had een kleine kloof, maar trok meteen stevig verder door. Uiteindelijk kon ik met een halve minuut voorsprong de wedstrijd winnen.”

Senne Van Der Veken en Cedric Vandesompel vervolledigden voor het AA Drink Jongerenteam het podium.