Laure Michels: “Niet gedacht dat ik zo goed zou zijn”

Laure Michels: “Niet gedacht dat ik zo goed zou zijn”

Laure Michels reed op haar jonge leeftijd een dijk van een Belgisch kampioenschap. Samen met Lise Van Wunsel is zij bij de jongste van het pak. Beide dames deden het zeer goed. Michels stond gisteren in Zonnebeke ook aan de start. Het werd een wedstrijd met een groot vraagteken, een wedstrijd waar ze een heel mooi resultaat uit haar benen wist te schudden.

Zonnebeke staat bekend als een modderomloop, ook dit was deze keer weer het geval. “Er lag nog redelijk wat modder maar het was geen super zware omloop.” Bij elke wedstrijd komt de nodige stress kijken, maar de stress bleef gisteren voor Michels uit. “Ik was heel ontspannen en had helemaal niets van stress. Ik verwachte niet zo veel van deze wedstrijd doordat ik deze week bijna niets getraind heb na een loodzwaar BK.”

“Niet gedacht dat ik zo goed zou zijn”

“Ik had een goede start en reed dadelijk van alle meisjes weg. Heb heel de wedstrijd mijn voorsprong kunnen behouden en zelf nog kunnen uitbouwen.” Michels kwam als vijfentwintigste over de meet, zo bleef ze Tine Rombouts en Kimberlay Duquennoy. Ze was na afloop dan ook zeer tevreden met haar resultaat. “Ik ben heel content want had niet gedacht dat het zo goed zou zijn en ook als enigste meisje de wedstrijd kunnen uitrijden en dus niet gedubbeld was. Ik was echt heel blij en opgelucht.”