Laure Michels komt ten val in Hoboken

Laure Michels komt ten val in Hoboken

Laure Michels trok afgelopen Paasvakantie samen met haar ploeg, Cycling.be-Alpha Motorhomes, op stage in Mallorca. Na een geslaagde stage stond ze aan de start van een reeks wegwedstrijden. In haar tweede wedstrijd in Hoboken kwam ze echter zwaar ten val.

“Ik ben zeer tevreden over mijn twee eerste wegwedstrijden, telkens kon ik goed volgen en mee vooraan strijden.” Tijdens haar eerste optreden op de weg werd ze dan ook vierde van de zevenentwintig gestarte nieuwelingen.

Afgelopen Hemelvaart stond ze aan de start van de wedstrijd in Hoboken. “Ook deze wedstrijd verliep vlot, ik kon goed volgen.” De renners kregen in Hoboken een gevaarlijke omloop onder de wielen. “De laatste vier bochten waren zeer smal, hierdoor kon je ze niet aan volle snelheid nemen.”

Net in die bochten liep het mis. “De renner voor mij ging te snel de bocht in en kwam ten val. Gelukkig kon de valpartij ontwijken. Net toen kwam er iemand helemaal van rechts en we haakten in elkaar. Samen met vier anderen gingen we tegen de grond.” Meteen na de val had Michels door dat er iets mis was en trok naar de spoedgevallen. “Een gekneusde pols, ribben en borstbeen. Verder nog heel wat schaafwonden maar gelukkig geen breuken.”

Foto met dank aan Robert Goedgezelschap