Laura Verdonschot twee jaar langer bij Marlux – Bingoal

Laura Verdonschot twee jaar langer bij Marlux – Bingoal

Jurgen Mettepenningen bouwt verder aan de toekomst van zijn veldritteam Marlux – Bingoal. Het lopende contract met Laura Verdonschot werd verlengd met twee jaar, en loopt nu tot eind 2021. Een stevige blijk van vertrouwen in het talent van de 21-jarige Limburgse.
“Mijn geloof in Laura is groot. Zij is de ‘coming woman’ in het veldrijden. We denken aan onze toekomst, en daar past Laura perfect in”, aldus Mettepenningen. Verdonschot zelf is eveneens opgezet met de contractverlenging: “Ik besef dat dit niet evident is, na mijn voorbije seizoen. Ik heb altijd heel veel vertrouwen gevoeld bij de ploeg, daarom voel ik me hier ook zo goed. Ik mag rustig groeien, en na een goed gesprek met Jurgen heb ik niet getwijfeld om mijn contract te verlengen: voor geen geld ter wereld wil ik hier weg.”

In de slotmanche voor de Wereldbeker van zondag in Hoogerheide komt Verdonschot niet aan de start. De medicatie die werd ingeschakeld tegen een griepaanval voor het BK, verslechterden de toestand van haar darmen, die nog herstelden van een schimmelinfectie. Met de nodige rust en trainingen stoomt ze zich nu klaar op het WK in Valkenburg, waar ze aan de start komt in de U23-categorie.