Laura Verdonschot richt pijlen op veldritwinter

Laura Verdonschot richt pijlen op veldritwinter

Laura Verdonschot vocht in Oostende tot in de laatste meters voor de Belgische titel bij de dames elite. Ze maakte afgelopen winter een stap voorwaarts. De basis voor een goede conditie in de winter begint met een degelijke voorbereiding in de zomer. De Lommelse sloot deze voorbereiding de afgelopen week af. Nu blikt ze terug en kijkt ook even vooruit naar de volgende winter.

Zoals elke insider wel weet begint het leggen van een goede basis voor het veldritseizoen in de zomermaanden. Laura Verdonschot werkte de afgelopen maanden hard om er in september te staan. Deze voorbereiding verliep niet veel anders dan de voorbije jaren. “Mijn fietstrainingen deed ik net hetzelfde als de voorbije jaren. De krachttraining werd wel opgedreven. Ik startte vorige zomer met dit soort training, dit jaar hebben we de oefeningen verzwaard.”

Zonder echte doelen naar een goede conditie

“Voor deze voorbereiding stelde ik niet echt doelen. Mijn hoogte punten van de zomer waren het Belgisch kampioenschap op de weg en de ronde van Tsjechië.” Ze finishte respectievelijk elfde en achtenvijftigste. “Door de hitte had ik wel last van mijn hooikoorts, iets wat zeker niet voor een fijn gevoel zorgde.”

“Op de warme dagen leek het wel of mijn conditie niet in orde was. Maar op de frissere bleek dan wel dat er helemaal niets mis was met mijn opgebouwde fysiek. Het gewoon de zaak om kalm te blijven en in jezelf te blijven geloven.” 

Doelen stellen en rustig naar de winter kijken

Door haar goede veldritwinter van vorig jaar is Verdonschot ze zich bewust van dat het volgende winter niet gemakkelijk zal worden. “Mensen hebben verwachtingen en verwachten nu al dat ik de Wereldkampioene het vuur aan de schenen zal leggen.” Met wat drukt kijk ze toch rustig naar de aankomende strijd. “Ik wil mezelf bevestigen, maar ga me zeker niet dood staren op de wereldtop. Ik werk om er zo kort mogelijk bij te zitten en wil rustig groeien.”

Voorspellingen naar het verloop van het seizoen doet ze niet. “Ik wil wel een constant seizoen rijden zodat het op het einde niet van de kampioenschappen afhangt. Toch staat het BK in Koksijde dik aangestipt. Mijn eerste kampioenschap als dame elite en dit op een parcours dat met ligt.”

 

 

 

 

.