Laura Verdonschot past voor Zonhoven: “Ik kan niet blijven aanmodderen”

Laura Verdonschot past voor Zonhoven: “Ik kan niet blijven aanmodderen”

Laura Verdonschot geeft forfait voor Zonhoven. Het botert al een tijdje niet bij de Limburgse en omwille van gezondheidsredenen trekt Verdonschot er even de stekken uit: “Ik kan niet blijven aanmodderen”, vertelt ze. “Op die manier heb ik er geen plezier aan.”

Verdonschot reisde begin september af naar Vegas om er de eerste wereldbekermanche af te werken. Niet met het gewenste resultaat en vooral niet met het gewenste gevoel. Ook de daaropvolgende weken bleven de goede uitslagen uit en werd het duidelijk dat er meer aan de hand is.

“Ik ben te vermoeid”, zo simpel luidt de diagnose. “Ik verteerde de wedstrijd in Vegas niet. Ik twijfelde al om Neerpelt links te laten liggen maar aangezien het een thuiswedstrijd was deed ik dat toch maar niet. De verkeerde beslissing dus, blijkt nu.”

“Had ik toen een weekend overgeslagen, was ik nu misschien weer op niveau. Maar goed, dat is mosterd na de maaltijd. Ik heb de verkeerde beslissing genomen, maar daar is nu niets meer aan te doen. Jammer genoeg heb ik nu wel moeten beslissen om te passen voor Zonhoven”, en dat valt Verdonschot bijzonder zwaar.

“Zonhoven is een zware omloop en uiteindelijk heb ik in overleg besloten dat het beter is om niet te starten. Erg jammer want Zonhoven is de meest spectaculaire cross van het seizoen.” Het is ook maar één van de weinige crossen in Limburg, niet veel kans dus om te schitteren in eigen provincie.

Niet enkel op competitief vlak neemt Verdonschot nu rust. Ook de  trainingen worden deels opgeschort. “Ik zal deze week zo goed als niet trainen, en anders heel rustig. Volgende week woensdag maak ik een testrit en hoop ik mij fitter te voelen. Is dat niet het geval dan pas ik ook voor Boom. De Koppenberg komt sowieso te vroeg.”

En na de Koppenberg volgt dan meteen het eerste kampioenschap van het seizoen. “Hopelijk krijg ik alles op peil tegen het Europees kampioenschap. Dat valt af te wachten. Het seizoen is nog lang, daar ben ik mij van bewust. Maar een seizoensstart als deze had ik absoluut willen vermijden”, besluit Verdonschot.