Laura Verdonschot net naast podium: “Tweede val was er te veel aan”

Laura Verdonschot net naast podium: “Tweede val was er te veel aan”

Laura Verdonschot was de enige Belgische aan de start van het wereldkampioenschap voor belofte dames. De Limburgse was zelfs één van de favorieten voor de wereldtitel, maar viel net naast het podium. Verschillende valpartijen hinderden haar in de race naar het podium.

“Ik ben heel erg ontgoocheld”, trapte Verdonschot een open deur in. “De start ging moeizaam, maar technisch was ik in orde en er was nog niets verloren.” In de tweede ronde kwam ze in haar ritme. “Op de schuine kant ging ik toen onderuit. Mijn achterwiel schoof weg en voor dat ik het wist lag ik op de grond. De dames vooraan waren nog niet ver weg, dus er was nog veel mogelijk. Zeker met in het achterhoofd dat Richards en Noble een terugval hadden in de laatste wereldbekers.”

“Jammer genoeg ging ik nog een tweede keer tegen de vlakte. Deze keer was het harder. Ik dacht zelfs even aan stoppen, maar heb toch doorgezet. Stom om zo mijn kansen op een titel en het podium te verspelen”, besloot ze. Uiteindelijk werd Verdonschot vierde.