Laura Verdonschot naar knappe vierde plaats in Maldegem

Laura Verdonschot naar knappe vierde plaats in Maldegem

Laura Verdonschot reed haar laatste wedstrijd twee weken geleden in Hoogerheide. Aangezien ze niet geselecteerd werd voor het WK in Tabor reed ze vorig weekend geen enkele wedstrijd. Afgelopen woensdag stond ze in Maldegem aan de start voor de eerste Parkcross voor dames elite. Een wedstrijd die ze op een mooie vierde plaats afsloot.

Aangezien ze niet geselecteerd werd voor het WK moest ze de strijd noodgedwongen vanuit haar zetel volgen. Ze stelde haar weekend volledig af op de kampioenschappen in Tabor.  Vorig weekend stond ik elke morgen om acht uur op zodat ik klaar was tegen elf uur zodat ik elke race van het WK kon volgen. Vooral zaterdag in de namiddag was het tandenbijten tijdens de wedstrijd van de vrouwen waar Sanne Cant net de duimen moest leggen. Heel erg jammer.

Zelf hoopt Verdonschot volgend jaar ook aan de start van het WK in eigen land te kunnen staan. Het nieuwe reglement speelt wel in haar voordeel.  Volgend jaar kan ik het hopelijk in levende wijze bijwonen, daar krijgt ze een nieuwe kans met een parcours op haar maat. Door de U23 categorie die ze hebben toegevoegd aan het programma ,hoop ik zelf ook op het WK voor eigen volk te staan. Voor Verdonschot is het dubbel ze kan niet alleen het WK in haar eigen land rijden, maar ook in haar eigen Limburg.

Hard bevroren omloop veranderde snel in gladde omloop

De omloop in Maldegem lag er voor de wedstrijd heel erg hard bevroren bij. Maar een hagelbui zorgde ervoor dat deze harde ondergrond omgevormd werd tot gladde paden. De start was goed maar bij het indraaien in het bos voelde ik het meteen grifo had rhino moeten zijn. Het gleed echt hard, na twee ronden heb ik naar rhino gewisseld. Na de derde ronde heb ik gewoon op eigen tempo de wedstrijd afgewerkt en dit met Lille in het achterhoofd.

Na de wedstrijd was ze dan ook tevreden met haar behaalde vierde plaats. Naar eigen zeggen heeft ze wel nog heel wat werk naar het volgende seizoen toe. Vanaf Lille start ze met de laatste wedstrijden van haar seizoen. Lille staat nog aangekruist, de rest rijd ik zeker maar daar ga ik eventueel nieuwe fietsposities uittesten.  Ik sukkel met een slechte fiets positie en heb hierdoor het hele seizoen met rugproblemen gesukkeld. Ik zal nog starten in Lille, Hoogstraten, Middelkerke, Oostmalle en Waregem. Dan ga ik een aantal weken rusten, om er daarna weer in te vliegen voor volgend jaar.