Laura Verdonschot: “Ik start zonder druk, Sanne kan alleen maar verliezen en ik enkel winnen”

Laura Verdonschot: “Ik start zonder druk, Sanne kan alleen maar verliezen en ik enkel winnen”

Laura Verdonschot reed in Oostende het kampioenschap van haar leven, tot in de laatste meters legde ze Sanne Cant het vuur aan de schenen. Bijna werd ze als U23 renster kampioene bij de elite. Dit seizoen liep niet meteen zoals verwacht, maar de laatste weken vond ze de aansluiting met de wereldtop.

Verdonschot heeft goede ervaringen met de omloop. Zo werd ze er in de wereldbeker tweemaal vijftiende, een keer dertiende en tweeëntwintigste. “Ik kan inderdaad niet ontkennen dat het parcours binnen mijn kwaliteiten moet liggen. Ik reed er de afgelopen seizoen telkens een van mijn beste resultaten. Ook in de jaren dat ik in andere wedstrijden op apegapen hing.”

Dit jaar gaat ze de rechtstreekse confrontatie aan met wereldkampioene Sanne Cant. “Sanne heeft laten zien dat de trui haar echt vleugels kan geven. Sinds het Ek in Tabor is ze goed op dreef. In de kerstperiode merkte ik dat ik, net zoals vorig jaar, dichter en dichter kwam. Hopelijk kan ik de lijn verder trekken.”

“Eerlijk, het werd tijd dat de conditie weer in de juiste richting ging. Ik zat lang met mijn handen in het haar, op een gegeven moment ben je dan ook je vechtlust kwijt en sta je nog verder van huis.” Of de gemaakte groei voldoende was weet ze niet. “Het geeft me hoop, een podiumplaats zou leuk zijn. Moest er meer inzitten dan ga ik het niet laten schieten, maar dat is een luxe scenario.”

Zonder druk naar Koksijde 

“De laatste weken trainde ik wat meer in het zand, dit om het zandgevoel verder aan te scherpen.” Voor het podium ziet ze een aantal kandidaten. “Loes Sels reed er tijdens de wereldbeker heel goed. Van Loy en Van de Steene mag je ook zeker niet vergeten. Al zitten zij nu precies wat in een dipje, maar je weet natuurlijk nooit.”

Na een schitterend BK in 2017 kijkt iedereen nu reikhalzend uit naar de strijd van deze middag. De verwachtingen namen de afgelopen zeker toe. “Deze geven geen extra druk, dat was vorig jaar zo en is nu nog altijd het geval. Sanne Cant kan enkel verliezen en ik kan alleen maar winnen. Die gedachte geeft me rust. Hopelijk kan het zo een spannende strijd worden als vorig jaar.”

 

Foto Wouter Toelen – Tfoto.be