Laura Verdonschot: “Een plaats in de top vijf, daar ga ik voor, de rest is mooi meegenomen.”

Laura Verdonschot: “Een plaats in de top vijf, daar ga ik voor, de rest is mooi meegenomen.”

Zondag vijf november 2017 om kwart na tien trekken de dames U23 zich opgang voor hun EK. België vaardigt drie dames af naar het Tsjechische Tabor. Speerpunt is Belgisch kampioene Laura Verdonschot, zij zal geruggesteund worden door Axelle Bellaert en Suzanne Verhoeven.

Vorig jaar reed Laura Verdonschot naar een zevende plaats op het EK in Pontchateau. De Limburgse kende een mindere seizoensstart maar vocht zich de laatste weken terug. Afgelopen zondag kwam ze in Ruddervoorde nog als zesde over de meet. “Mijn verwachtingen zijn moeilijk in te schatten. Door mijn mindere seizoensstart weet ik mezelf niet echt te plaatsen.”

Een voorspelling doen over een gewenste uitslag is dus ook zeer moeilijk. “Een plaats in de top vijf, daar ga ik voor, de rest is mooi meegenomen. Ook de tegenstand inschatten is moeilijk. De Nederlandse dames zoals Ceylin Alvarado en Fleur Nagengast rijden heel het seizoen al goed.” Ook de Tsjechische dames zoals Noskova mogen we zeker niet vergeten. “En wat kan de Europese kampioene van vorig jaar, Teocchi? Ik reed al tegen een aantal van deze dames, maar een kampioenschap is en blijft speciaal.”

Progressie maken en alles kunnen doen wat ik die dag in me had

Wanneer keert Verdonschot tevreden terug naar huis? “Als ik na de wedstrijd afstap met het gevoel dat ik weer progressie heb gemaakt. Wanneer ik een goed gevoel aan de wedstrijd overhoud. Maar zeker ook als ik hierbij ook nog eens alles perfect heb uit kunnen voeren met de mogelijkheden waarover ik die dag beschikte.” Zondag rond elf uur weten we wie de nieuwe Europese kampioene dames U23 zal zijn.

 

Foto met dank aan Tfoto.be