Laura Verdonschot: “Darmschimmel oorzaak van mijn mindere seizoensstart”

Laura Verdonschot: “Darmschimmel oorzaak van mijn mindere seizoensstart”

Laura Verdonschot reed een dijk van een Belgisch kampioenschap in Oostende. Begin dit seizoen verliep niet alles zoals verwacht. Ze bleef een tijdje aan de kant en bouwde stilletjes aan haar weg terug. Nu kwam er aan het licht dat ze al een tijd met een darmschimmel kampt.

Na een mindere seizoensstart ging de stekker er even uit en begon ze aan haar weg terug. Tijdens deze korte rustperiode onderging ze, in samenspraak met haar team, een volledig onderzoek. De laatste resultaten kwamen nu pas binnen. Hieruit bleek dat de Lommelse af te rekenen heeft met een darmschimmel.

“Vandaag startte ik de kuur. Op twee, drie weken tijd kan het probleem opgelost worden. Ik mag in die periode wel verder trainen, maar rustiger dan ik zou moeten. Ik voelde dat ik mijn lichaam de voorbije maanden aan het uitputten was. Ik kon de trainingen die ik vorig jaar deed, niet meer aan. Van deze zomer al eigenlijk. Ik ben blij dat ik nu eindelijk weet waarom”, vertelt ze op de site van haar team.

Het is nog af te wachten of ze het volgende weekend aan de start staat van de wedstrijden in Antwerpen en Namen. Alles hangt af van hoe de medicatie aanslaat. De beslissing hierover valt later deze week. “Manager Jurgen Mettepenningen is me steeds blijven steunen in deze moeilijke momenten. Daar ben ik hem erg dankbaar voor.”

Foto Wouter Toelen – Tfoto.be