‘Lareska’ bij de nieuwelingen in Zonhoven

‘Lareska’ bij de nieuwelingen in Zonhoven

De nieuwelingenwedstrijd in Zonhoven werd volledig gedomineerd door de mannen van Lares-Doltcini. In een spannende strijd haalde Witse Meeussen het van Luke Verburg. Belgisch kampioen bij de eerstejaars Yente Peirens vervolledigde het podium. 

Al vanaf de eerste ronde trok Luke Verburg alle registers open. De Nederlander dook als eerste de kuil in en had aan het einde van de eerste ronde meteen een mooie voorsprong. De enige die kon volgen was zijn ploegmaat Witse Meeussen. “Het tempo dat Luke ontwikkelde was verschroeiend hoog in de eerste ronde”, vertelde Meeussen. “Ik probeerde hem te volgen zonder zelf over mijn toeren te gaan.”

Daar slaagde hij in, want ronde na ronde reed het duo verder weg. Ryan Cortjens probeerde nog even de kloof op het kopduo te dichten, maar moest achteraf zijn inspanning stevig bekopen. Vooraan trokken ze zich niets aan van wat er achter hun gebeurde en het duo ging, ondanks enkele versnellingen van Verburg, zij aan zij de laatste ronde in.

“Ik had al gemerkt dat ik op sommige passages beter was dan Luke”, ging Meeussen verder. “Ik wist ook dat ik aan de lange zandafdaling op kop moest zitten. Daar slaagde ik in en ik kon ook nog op de fiets blijven. Luke moest wel van de fiets en de overwinning lag zo voor het grijpen.” Luke Verburg werd nog tweede.

Voor de derde plaats was er ook veel spanning. Yente Peirens had deze half koers opgeëist, maar viel nog in de laatste ronde. Crotjens kwam nog aansluiten, maar Peirens wist zich toch weer los te werken. Michael Bervoets werd nog vijfde, voor Bodi Del Grosso, Joachim Van Looveren en Wout Vervoort.