Lares-Waowdeals strikt wereldkampioene Thalita De Jong

Lares-Waowdeals strikt wereldkampioene Thalita De Jong

Lares-Waowdeals strikt voor komend seizoen een nieuwe kopvrouw. Vanaf 1 januari 2017 maakt wereldkampioene bij de elite dames Thalita De Jong de overstap naar het team waar ook veldrijdster Karen Verhestraeten actief is.

Het voorbije jaar was de Nederlandse erg succesvol met zowel overwinningen in het veld als op de weg. Haar grootste overwinning is natuurlijk haar wereldtitel veldrijden die ze eind januari in Heusden-Zolder veroverde. Maar ook haar nationale titel in het veldrijden en haar overwinning in de laatste rit van de Giro Rosa spreken tot de verbeelding.

Kopvrouw

Na vijf jaar leren en groeien bij RaboLiv vond Thalita het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Als kopvrouw fungeren is voor mij alsnog vrij nieuw. Vaak had ik de afgelopen jaren de rol om in het begin van de koers mijn mannetje te staan en de kopvrouwen te helpen in de koers.”

“Lares-Waowdeals wil mij helpen om finales te gaan rijden en zelf te rijden voor de overwinning. Ik zie het als een uitdaging om in deze nieuwe ploeg veel nieuwe dingen te leren, zoals de manier van koersen als kopvrouw. Ook kijk ik er naar uit om elkaar te helpen in de koers en van elkaar te leren om op deze manier elkaar op een hoger niveau te brengen”, aldus Thalita De Jong.

Ook bij het teammanagement waren ze erg tevreden met de transfer van De Jong, die haar pijlen deze winter richt op de kampioenschapen. “Als wielerploeg zijn we vereerd met de komst van een toprenster als Thalita De Jong. Ze zal ons team naar een hoger niveau brengen en we zullen er dan ook alles aan doen om haar steevast naar de overwinning te loodsen”, aldus Marc Bracke, sports manager Lares-Waowdeals. “We kijken dan ook reikhalzend uit naar wat 2017 zal brengen.”

ThalitaSponsorsHoofdsponsor Lares: “Helemaal in onze filosofie”

Hoofdsponsor beveiligingsspecialist Lares is ondertussen geen onbekende in het veldrijden. “Uiteraard zijn we erg opgetogen met deze transfer”, klonk het bij Jan Harboort. “De komst van Thalita past perfect in onze sponsorfilosofie.”

“We willen kansen bieden aan dames en jonge renners om hun sport te kunnen beoefenen in de beste omstandigheden zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Thalita kan zich nu binnen de structuur van ons damesteam volledig ontpoppen tot kopvrouw.”