Lares-Doltciniploegleider Andre Tummeleer zet stap terug

Lares-Doltciniploegleider Andre Tummeleer zet stap terug

Angelo De Clercq is voortaan de nieuwe ploegleider van Lares – Doltcini, de opleidingsclub van Marlux – Napoleon Games. De zoon van Mari De Clerq vervangt Andre Tummeleer, die na vijf jaar een stap terug zet. Zo staat te lezen op hun teamwebsite.

Omwille van professionele redenen schuift Tummeleer zijn rol aan kant.  “De combinatie van de onregelmatige uren van mijn job met het ploegleiderschap was meer en meer gaan doorwegen”, liet hij optekenen.  “Na tien jaar als renner gevolgd door nog eens 27 jaar in de koers heb ik beslist geen actieve rol meer op te nemen in het wielrennen.”

“De vijf jaar in deze ploeg vormen een supermooie periode om op terug te blikken. We bouwden van nul op: eerst was het opvechten tegen de grote ploegen, na twee jaar hoorden we daarbij en werden we één van de meest succesvolle clubs in het veldrijden. Ik ben iedereen heel dankbaar voor de correcte samenwerking en wens de hele ploeg veel succes in de toekomst.”

Stilaan ingewerkt

Angelo De Clerq komt niet in een nieuwe omgeving terecht, want hij maakte al deel uit van onze sportieve leiding als begeleider van de woensdagtrainingen en als scout. Daarnaast krijgt hij nu ook alle verantwoordelijkheden als ploegleider.

De ploegleiderswissel gebeurt per direct. De Clerq zal dus ook de laatste wegkoersen van deze zomer begeleiden om zo optimaal verder te integreren in de ploeg met het oog op komende winter. Zijn eigen carrière als veldrijder zet hij stop, maar hij blijft wel actief als wegrenner.

“Ik ging al vaak naar aspirantencrossen, deed de woensdagtrainingen met de jeugd en begeleid al veel van onze jongeren”, aldus De Clerq. “Dat ik iedereen al heel goed ken, is een enorm voordeel. Nu wordt mijn takenpakket dus groter en zal ik ook zaterdag en zondag de renners begeleiden tijdens hun wedstrijden.”

“Daarom stop ik zelf volledig met crossen. Een seizoen vroeger dan ik zelf had gepland, maar deze kans wou ik niet laten schieten. Ik blijf wel actief als wegrenner bij Marlux – Napoleon Games, voor zover het wegprogramma van Lares – Doltcini dat toelaat.”

Ook manager Jurgen Mettepenningen was Tummeleer heel dankbaar voor zijn inzet de afgelopen jaren.