Lares-Doltcini grote slokop in Steenhuffel

Lares-Doltcini grote slokop in Steenhuffel

In de Palmcross in Steenhuffel, traditioneel de allereerste veldrit van het nieuwe veldritseizoen, was Lares-Doltcini vandaag de grote slokop. Zo won Luke Verburg bij de nieuwelingen voor Dante Coremans en Yente Peirens. Ook bij de junioren waren ze trefzeker. Zo versloeg Florian Vermeersch Louis Decoster en Jonas Smet.

“Door de lottrekking stond ik achterin in de start”, vertelde Luke Verburg. “Al snel kon ik opschuiven en zo dook ik rond de tiende a vijftiende posititie het veld in. Daarna schoof ik telkens plaatsje voor plaatsje op. Ik reed het gat op de twee koplopers dicht.”KBW_7404

Zo kwam Verburg aansluiten bij Ryan Cortjens en Belgische kampioen Yente Peirens. “Na de aansluiting kwam ik een beetje op adem om zo in de laatste ronde toe te kunnen slaan. Ik trok ten aanval, sloeg een kloofje en kon zo mijn eerste overwinning binnenhalen.”

Vermeersch probleemloos

Ook bij de junioren mocht Lares-Doltcini zegevieren. Zo haalde Florian Vermeersch solo de overwinning binnen. Hij haalde het met een mooie voorsprong op Louis Decoster. Jonas Smet legde beslag op de derde plaats.

Ik ben super tevreden met deze overwinning”, vertelde Florian Vermeersch aan start-box.be “Van in de eerste ronde reed ik samen met Louis Decoster weg. Na vier rondes moest Decoster de rol lossen en kon ik zo zonder problemen naar mijn eerste overwinning van het seizoen rijden. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken en nog een paar mooie wedstrijden winnen.”

Bij de dames jeugd won Laura van der Zwaan voor Eva Vermeersch. De beste dame elite was Gertie Willems.

KBW_7418

KBW_7675

Foto’s: Kristof Bruers