Lares-Doltcini domineert in Assenede

Lares-Doltcini domineert in Assenede

Dubbel feest voor Lares-Doltcini in de sluitingsmanche van de VCC in Assenede. Florian Vermeersch was de beste nieuweling, voor Mauri Vansevenant en Niels Vandermeulen. Tijl Pauwels won dan weer bij de junior, voor zijn ploegmaat Alex Colman.

Het werd voor Florian Vermeersch een wedstrijd uit het boekje. “Alles verliep zoals ik het wilde al vanaf de start”, vertelde Vermeersch. “Ik nam de beste start en had na een ronde al vijftien seconden voorsprong. Ik reed mijn eigen wedstrijd en kwam met bijna anderhalve minuut solo over de meet.”

Het werd een speciale zege voor Florian Vermeersch. “Ik ben enorm blij dat ik deze wedstrijd kon winnen. Ik wil deze overwinning opdragen aan mijn nichtje. Zij verliet ons afgelopen week”, deed hij een mooi en emotioneel gebaar.

Pauwels vandaag wel

Tijl Pauwels bepaalde vanaf de start de wedstrijd. “Ik reed snel weg met mijn ploegmaat Alex Colman “,vertelde Pauwels. “Jari De Clerq kwam nog aansluiten, maar we hadden de wedstrijd onder controle. Ik heb het kunnen afmaken en ben tevreden over mijn vorm. Gisteren lukte het net niet, maar vandaag wel.” Alex Colman werd op drie seconden tweede. Jari De Clerq mocht nog als derde mee op het podium.

Foto: Benny De Vylder