Lares-Doltcini bezet podium bij de nieuwelingen

Lares-Doltcini bezet podium bij de nieuwelingen

De eerste A-cross van het seizoen werd een voltreffer voor Lares-Doltcini. Op de Muur van Geraardsbergen namen ze met Luke Verburg, Dante Coremans en Yente Peirens het volledige podium in beslag.

Door de loting waren het niet meteen de bekende namen op de eerste startrij. Joachim Van Looveren dook als eerste het veld in met Mats De Proost en Arne Baers in zijn spoor. Op de zware omloop werden de verhoudingen echter snel hersteld. Eerstejaars kampioen Yente Peirens nam het commando over en zijn ploeggenoten Luke Verburg en Dante Coremans kropen in zijn wiel. Ook de Nederlander Dylan Strik pikt aan.

Met nog drie ronden te gaan zette Luke Verburg zich op kop. De Nederlander legde een verschroeiend tempo op. Bij Yente Peirens, Dante Coremans en Dylan Strik was het alle hens aan dek. Enkel eerstejaars Coremans, die overigens op de laatste rij moest starten, kon Verburg volgen.

Het duo bleef de rest van de wedstrijd samen aan de leiding. Pas op de sterk hellende aankomstzone kon Verburg zich ontdoen van Coremans. Yente Peirens verzekerde zich ondertussen van de derde plaats. De Nederlander Pim Runhaar en Jelle Vermoote vervolledigen de top vijf.