Lappenmand IKO-Beobank loopt leeg

Lappenmand IKO-Beobank loopt leeg

De juniorenkern van IKO-Beobank werd nog voor het seizoen goed en wel begon stevig getroffen. Niels Vandeputte was lang uit door een ongelukkig incident op stage en Ryan Cortjens brak zijn scafoide beentje tijdens een val in de start van de wedstrijd in Eeklo.

Aan al die kommer en kwel komt nu een einde. Na Niels Vandeputte, die al even terug in competitie is, werd ook voor Cortjens het licht terug op groen gezet. In totaal stond de eerstejaarsjunior zes weken aan de kant.

Ook voor Vandeputte was er een stevige opsteker deze week. Nadat er vier pezen werden doorgesneden en de fiets voor minstens vier maanden aan de kant moest, mag hij nu alweer mee naar het Europees kampioenschap. “Mijn gevoel? Onbeschrijfelijk. Drie maanden geleden lag ik nu met mijn voet in het gips” klonk de tweedejaarsjunior gelukkig.

“Voor de operatie vertelde de dokter dat ik met wat geluk nog enkele wedstrijden zou kunnen meepikken na nieuwjaar. Maar mijn herstelproces ging veel vlotter dan verwacht. Dat ik nu meteen mee mag naar het Europees kampioenschap doet enorm veel deugd. Ik was er in het buitenland nog nooit bij.”