Lange solo van Van Den Eynde in Kessel

Lange solo van Van Den Eynde in Kessel

Zonder veel tegenstand won Vince Van Den Eynde de tweede manche van de Moedige veldrijder in Kessel. Lloyd Sprangers was samen met Tomas Kopecky lang opjacht naar de leider, maar strandde op acht seconden. Sprangers haalde het uiteindelijk op de meet voor plek twee. Manon Bakker won net als gisteren bij de dames jeugd.

Onder wisselende weersomstandigheden trokken de 70 nieuwelingen zich iets later dan gepland opgang. Na één ronde vormde zich er een kopgroep met Vince Van Den Eynde, Luke Verburg, Tomas Kopecky en Lloyd Sprangers.

Van Den Eynde, die deze zomer op de voet gevolgd werd door Niels Albert, gooide zich alleen los. Tomas Kopecky en Lloyd Sprangers gingen in de tegenaanval en Luke Verburg kreeg iets verder het gezelschap van Niels Vandeputte.

Hoe hard de concurrentie ook probeerde aan Vince Van Den Eynde was niets te doen. Hij won solo op de flanken van het fort in Kessel. In de spurt haalde Lloyd Sprangers het nog van Tomas Kopecky. Niels Vandeputte viel net naast het podium, maar wist zich in de laatste ronden wel los te werken van de Nederlander Luke Verburg.

Perry Frijters rukte nog op naar plek zes. Bart Artz en Wannes Van Den Bussche, Arno Van Den Broeck en Xandres Vervloesem vervolledigden de top tien.

Uitslag

1. Vince Van Den Eynde
2. Lloyd Sprangers
3. Thomas Kopecky
4. Niels Vandeputte
5. Luke Verburg
6. Perry Frijters
7. Bart Artz
8. Wannes Vanden Bussche
9. Arno Van Den Broeck
10. Xandres Vervloesem