Lange solo van Jetze van Campenhout in Kruibeke

Lange solo van Jetze van Campenhout in Kruibeke

Jetze van Campenhout kwam zag en overwon, al was het niet zijn bedoeling om al vanaf ronde één alleen op kop te rijden. De Nederlander Tibor Del Grosso finishte nog als tweede voor een sterk teruggekeerde Lennert Belmans.

Het moment van de wedstrijd vond meteen plaats na de start. Van Campenhout begon als eerste aan de afdaling en achter hem viel Thibau Nys. In die val nam hij Lennert Belmans mee. “Ik hing met mijn schijfrem in zijn wiel, waardoor ik een hele tijd stilstond”, reageerde Belmans.

Door dat euvel kwam Jetze van Campenhout al in de eerste ronde alleen op kop te zitten. “Dat was niet het plan, maar de situatie was zo”, vertelde de nieuweling van het AA Drinks Jongerenteam. “Het was geen simpele klus, maar in de technische stroken kon ik gelukkig elke keer wat extra seconden voorsprong nemen. Dat was voldoende om het af te maken. Ik ben uiteraard zeer blij met deze derde overwinning.”

Terwijl van Campenhout al aan het uithijgen was, kwam dertig seconden later Tibor Del Grosso over de streep. Voor plek drie was er meer spanning. Lang leek het tussen Lukas Van Der Vleuten en Nando De Rijck te gaan voor die laatste podiumstek.  Echter keerde Lennert Belmans nog terug uit de achtergrond om zo naar plek drie te spurten.