Laatste bocht houdt Maxim Van Gils van internationale zege

Laatste bocht houdt Maxim Van Gils van internationale zege

Maxim Van Gils had bijna zijn eerste internationale overwinning op zak in het Luxemburgse Contern. In de allerlaatste bocht liep het echter nog mis voor de renner van WAC Hoboken, waardoor Jarne De Meyer in extremis nog naar de overwinning kon rijden.

Heel wat Belgische renners aan de start van de wedstrijd in Luxemburg en zij domineerden ook het wedstrijdverloop. “Ik reed zowat heel de wedstrijd samen met Jonas Smet aan de leiding”, vertelde Maxim Van Gils.

Een duo werd een kwartet, want ook Perry Frijters en Jarne De Meyer kwamen aansluiten. “Toen Jonas in de voorlaatste ronde nog lek reed, bleef ik samen met Perry en Jarne over vooraan. Ik kon me loswerken, maar in de laatste ronde liep het mis. Door een gedubbelde renner moest ik de buitenkant nemen, maar bij het optrekken schoof mijn achterwiel weg.”

“Ik belandde pal in de nadar, maar kon nog vrij vlot terug opspringen en werd nog tweede achter Jarne De Meyer”, besloot Maxim van Gils. Perry Frijters vervolledigde nog het podium. Ook bij de dames werd er gecrosst daar haalde wereldkampioene Thalita de Jong het van Lucinda Brand en onze Belgische Joyce Vanderbeke.

Foto’s Christopher Jobb

img_0605 dsc_0059 img_0627 dsc_0080 dsc_0066