Laat verjaardagscadeau voor Niels Vandeputte in Koningshooikt

Laat verjaardagscadeau voor Niels Vandeputte in Koningshooikt

Niels Vandeputte heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet en bezorgde zichzelf daarmee een laat verjaardagscadeau. De nieuweling van Enertherm-BKCP liet half koers op de zware omloop de verzamelde concurrentie achter. Vince Van Den Eynde ging nog even met hem mee, maar moest tevreden zijn met plek twee. Arno Van Den Broeck ramelde de achtervolgers nog uit elkaar en vervolledigde het podium. Manon Bakker was de beste jeugd dame.

De regen maakte van de omloop een modderpoel op het fort. De zware omloop zorgde ook meteen voor een schifting. Luke Verburg, Arno Van den Broeck, Vince Van Den Eynde, Lenn Dejonghe, Tomas Kopecky, Ryan Cortjens en Niels Vandeputte ploeterde onder leiding van de Nederlander Bart Artz over de omloop.

De renners hadden duidelijk zin om koers te maken en Van Den Eynde en Vandeputte zette alles onder druk. Van Den Eynde kon zijn vuist niet volledig maken en moest Vandeputte laten rijden.

De renner van Enertherm-BKCP nam meteen een ruime voorsprong en kwam met een wheelie over de meet. Vince Van Den Eynde beet zijn tanden stuk en moest tevreden zijn met plek twee.

Voor plaats drie was er meer spanning. Rayn Cortjens, Arno Van Den Broeck en, de uit de achtergrond teruggekeerde, Bart Hazenkamp streden voor de laatste podiumplaats. Van Den Broeck slaagde er in zijn concurrenten los te werken. In de spurt haalde Hazenkamp en net voor eerstejaars Ryan Cortjens.

Uitslag

1. Niels Vandeputte
2. Vince Van Den Eynde
3. Arno Van Den Broeck
4. Bart Hazenkamp
5. Ryan Cortjens
6. Tomas Kopecky
7. Bart Artz
8. Wietse Meeussen