Kuypers, Debeir, Noël en Bellaert zegevieren in Beernem

Kuypers, Debeir, Noël en Bellaert zegevieren in Beernem

In het West-Vlaamse Beernem stond er vandaag een manche van de Vlaamse Cyclocross Cup op het programma. In eigen provincie wisten Gerben Kuypers en Arno Debeir, beiden van het Lares-Doltcini Team, er de overwinning weg te kapen.

“Ik nam een goede start en ging er samen met mijn ploegmaat Lloyd Sprangers al snel vandoor”, vertelde Gerben Kuypers aan start-box.be “We verstonden elkaar en namen zo, na één ronde al een halve minuut voorsprong. Met nog twee rondes te gaan testte ik bergop even de benen, waarna ik zelfs enkele meters nam.”

De tweedejaarsnieuweling had duidelijk vleugels in zijn nieuwe provinciale kampioenstrui van West-Vlaanderen. “Ik nam al snel twintig seconden en kwam zo uiteindelijk solo aan. Ik ben uiteraard zeer tevreden en zak met veel motivatie morgen af naar Jabbeke”.

Debeir maakt feestje Lares-Dolctini compleet

Bij de junioren had Arno Debeir vandaag terug het goede gevoel te pakken. “Ondanks ik op de tweede startrij stond, draaide ik mee op kop het veld in”, aldus de eerstejaarsjunior. “Het was een lastig parcours om weg te rijden waarna het een afvallingswedstrijd werd. Op het laatste bleven we uiteindelijk nog met twee over en wist ik het in de spurt af te maken.”

Bij de dames jeugd ging de overwinning naar Jara Noël. Ze haalde het voor Marthe Truyen en Laure Michels. Ook bij de dames elites was er een renster van het AA-Drinks-Kalas Team aan het feest. Zo haalde Axelle Bellaert het voor Anja Geldhof en Mieke Deroo.

Foto’s: Rita Thienpondt