Koppenbergcross brengt tweede editie van GP Twenty20 Cycling

Koppenbergcross brengt tweede editie van GP Twenty20 Cycling

Opnieuw goed nieuws voor de dames die straks de Koppenbergcross zullen betwisten. Voor het tweede jaar op rij wordt er bij de dames de GP Twenty20 Cycling afgewerkt. Belangrijk detail daarbij: het prijzengeld wordt net zoals vorig jaar gelijkgesteld aan dat van de mannen.

De Koppenbergcross zorgde vorig seizoen voor een mijlpaal in de veldritgeschiedenis door als eerste topcross het prijzengeld voor mannen en vrouwen gelijk te trekken. En die actie wordt nu vervolgd. Opnieuw met dank aan het Amerikaanse Twenty20 Cycling.

“Vrouwen en mannen verdienen nog steeds gelijke kansen. We zijn trots dat we de tweede editie van de GP Twenty20 Cycling voor vrouwen-elite kunnen voorstellen. En misschien hebben we dit jaar wel voor het eerst een Belgische dame als winnares. Sanne Cant, Jolien Verschueren en Ellen van Loy zijn kanshebsters”.

De dameswedstrijd van de Koppenbergcross wordt ook voor het eerst integraal uitgezonden op Sporza, net zoals alle andere crossen in het kader van de Bpost bank trofee. Een leuk extraatje voor Twenty20 Cycling.

Foto – Erik Annis