Kopecky voor dag en dauw naar zege in Koksijde

Kopecky voor dag en dauw naar zege in Koksijde

Tomas Kopecky heeft de nieuwelingenwedstrijd in het voorprogramma van de wereldbeker in Koksijde op zijn naam geschreven. De Nederlander ontdeed zich in de laatste ronde van Gerben Kuypers. Vince Van Den Eynde werd na zijn lekke band vroeg in de wedstrijd nog derde.

Luke Verburg, Gerben Kuypers en Tomas Kopecky leidden de dans in de eerste ronde. Het trio kreeg nog gezelschap van Vince Van Den Eynde, maar hij werd door een lekke band teruggeslagen. Ook Verburg moest overboord vooraan en met twee leiders werkten we zowat heel de wedstrijd af.

Het duo bleef samen tot in de laatste ronde, maar toen moest Kuypers lossen door een foutje in het zand. Kopecky maakte optimaal gebruik van de fout van zijn opponent en kwam solo over de meet. “Ongelofelijk, ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan dit seizoen”, klonk hij opgelucht aan de meet. “Het is een heel andere soort omloop dan waarop ik normaal goed ben. Ik wist ook dat Kuypers beter is in het zand. Ik probeerde dan ook voor hem aan de zandstroken te beginnen, zodat als ik een foutje maakte hij er niet vandoor kon gaan.”

Gerben Kuypers greep net naast de zege. “Op de laatste duin maakte ik inderdaad een foutje. Het lukte me om als eerste aan die duin te beginnen, maar Tomas liep me voorbij. Door een foutje moest ik een gaatje laten en toen was de vogel gaan vliegen.”

Vince Van Den Eynde vocht nog terug na zijn lekke band eerder in de wedstrijd en mocht nog mee het podium op. Mees Hendrikx kon net niet aanpikken bij de leiders in de beginfase en werd vierde. Zijn landgenoot en eerstejaars Luke Verburg, die achter een paaltje bleef hangen en daardoor moest lossen vooraan, werd vijfde.

Uitslag

1. Tomas Kopecky
2. Gerben Kuypers
3. Vince Van Den Eynde
4. Mees Hendrikx
5. Luke Verburg
6. Bart Artz
7. Lloyd Sprangers
8. Lars Boven
9. Ryan Kamp
10. Maxim Dewulf