Kopecky grijpt zilver: “Zonder kettingproblemen…”

Kopecky grijpt zilver: “Zonder kettingproblemen…”

Tomas Kopecky was zaterdag één van de topfavorieten voor het wereldkampioenschap veldrijden in Valkenburg. Die rol maakte hij helemaal waar. Materiaalpech in de laatste ronde gooide nog roet in het eten. “Zonder tegenslag had ik hier zeker kunnen winnen.”

Zilver op het Europese kampioenschap. De eindzege van de wereldbeker. Een omloop op zijn maat. Het stond in de sterren geschreven dat Tomas Kopecky zaterdag mee zou doen voor de titel. “In de eerste ronde liep het al even mis”, vertelde hij. “Ik botste op een paaltje, maar voelde door de adrenaline de pijn niet. Alleen bleef mijn fiets vasthangen, dat bezorgde me wel wat stress.”

Van mentale boos naar ontgoocheling

De Brit Ben Tulett nam na half koers de wedstrijd in handen. “Hij nam zestien seconden, maar in de derde ronde kon ik die kloof helemaal dichtrijden. Dat gaf een mentale boost. Ik was klaar om te winnen. Ik wilde het niet tot een sprint laten komen en met een aanval in de laatste ronde probeerde ik Tulett onder druk zetten. Na kettingproblemen zag ik alles in duigen vallen.”

De ontgoocheling overheerste.  “Een tweede plaats op een WK blijft mooi, maar als je verliest door mechanische problemen overheerst de ontgoocheling. Ik was er vandaag zo dichtbij.”