Kopecky en Vanden Bussche triomferen op de weg

Kopecky en Vanden Bussche triomferen op de weg

Op een vlak parcours in Sint-Katelijne-Waver triomfeerde deze namiddag de Nederlander Tomas Kopecky bij de nieuwelingen. Hij haalde het na een solo van 28 kilometer. Hiermee boekte hij zijn mooiste overwinning op de weg tot nog toe.

“Het was een vlak parcours met veel rechte stukken”, vertelde Tomas Kopecky na afloop aan start-box.be “Er stond een beetje wind, maar ik zat goed mee voorin in het peloton. In begin probeerde ik een keer weg te rijden, maar dat lukte helaas niet.”

Vier ronden voor het einde viel de wedstrijd stil. Kopecky waagde zo opnieuw zijn kans. “Ik had al snel een gat en hoopte dat er enkele renners mee zouden glippen. Dat gebeurde niet en zo besloot ik maar alleen door te zetten. De wagen van de jury vertelde dat ik 35 seconden had.”

“Ik hield een strak tempo en kwam zo solo over de finish. Dit is mijn mooiste overwinning op de weg tot nog toe. Onderweg pakte ik ook nog eens alle premies mee. Zo mocht ik met flink wat enveloppen naar huis”, besloot hij met een brede glimlach.

Ook Wannes Vanden Bussche maakt het af
13423942_10207893784514850_6289468166919757425_n

Een ander wedstrijdverloop in Zedelgem. Na heel wat mislukte aanvalspogingen raakten zes renners op drie ronden van het einde dan toch weg. Van die zes waren de helft veldrijders. Niemand geraakte nog weg en in de spurt ging de overwinning naar Wannes Vanden Bussche. Ryan Cortjens werd tweede, terwijl Arno van den Broeck (foto) met verzuurde benen Andres Verdonck nog wist af te houden voor de vijfde plaats.

Ook in de andere wegwedstrijden deden de veldrijders het prima. Ontdek het zoals steeds op onze zomertijdlijn.

Tekst: Brecht Toelen en Marnick Vankevelaer – Foto: Johan Pelgrims