Kopecky en Arensman schrijven Nationale veldrit van Rhenen achter hun naam

Kopecky en Arensman schrijven Nationale veldrit van Rhenen achter hun naam

 

In het Nederlandse Rhenen stond er vandaag de vierde nationale veldrit op het programma. Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Tomas Kopecky, terwijl Thymen Arensman eveens zijn goede vorm bevestigde bij de junioren.Podium Rhenen

“Ik nam een rustige starten en dook zo als vierde het veld in”, vertelde Kopecky na afloop aan start-box.be “In de eerste ronde trok Verburg door en kwamen we zo al snel met drie voorop te zitten. Even later nam ik het initiatief en probeerde ik de koers hard te maken.”

Er kwam geen afscheiding en zo gingen ze met drie de laatste ronde in. “Op het einde wist enkel Verburg nog zijn wagonnetje aan te haken. Maar in de laatste technische passage kreeg ik een klein gaatje en wist ik het zo mooi af te maken”. 

Thymen Arensman won de wedstrijd bij de junioren, maar deed het rustig aan met het oog op morgen. “Ik nam een iets mindere start, maar zette dit al snel weer recht”, aldus de renner van Craft Ten Tusscher. “Ik nam even later al snel de kop en op de eerste moeilijke passage zette ik de wedstrijd naar mijn hand.”

“Ik breidde mijn voorsprong rustig uit en wist zo met een riante voorsprong als eerst over de meet te komen. Ik deed het bewust ook enkele rondes rustiger aan met het oog op de Gavere.”

Foto’s: Marc Bloem en Marcel Verburg