Koen Monu over ticketprijs WK: “Willen voorverkoop aanmoedigen”

Koen Monu over ticketprijs WK: “Willen voorverkoop aanmoedigen”

Afgelopen week kon u al lezen dat de kassatickets voor het WK in Zolder een stuk duurder zullen zijn, dan de afgelopen jaren. Zoals u ook kon lezen zijn in voorverkoop de prijzen een stuk lager en dat is een bewuste keuze, laat organisator Koen Monu weten.

“Het verschil tussen de internet- en de dagprijs is bewust hoog gehouden zodat de mensen op voorhand kopen”, reageerde hij. “Zo hebben wij een goed overzicht over het aantal bezoekers en over de regio waaruit ze komen.”

De organisatie werkt overigens samen met de studenten mobiliteitswetenschappen van de Universiteit Hasselt. Zijn krijgen de kans om advies te geven over het mobiliteitsplan. “Zij hebben een studie gemaakt over de mobiliteit rond het WK2016 en een belangrijke factor om dit aan te sturen is juist de regiovermelding. Dit kan enkel optimaal gebeuren door het verzamelen van de de postcodes in voorverkoop.”

‘Zestien ledwalls’

Het ontvangen van 60 000 bezoekers vergt extra veel van de organisatie. Ze doen ook hun best om alles zo perfect mogelijk te laten verlopen. “De bezoekers die naar het WK2016 komen zullen in alle comfort het WK kunnen bijwonen. Wij plaatsen meer dan zestien ledwalls (!), publieke tribunes voor 6000 personen en nog veel meer”, voegde Monu hier nog aan toe.

Snel tickets aanschaffen is dus de boodschap. Voor meer info surf naar www.WK2016.be .