Knieblessure trekt streep door voorbereiding van Shana Maes

Knieblessure trekt streep door voorbereiding van Shana Maes

Shana Maes kreeg eind vorig seizoen last van haar knie, in eerste instantie dacht ze aan vermoeidheid na een lang en zwaar seizoen. Maar de problemen bleven aanhouden en zo zag ze haar zomerseizoen in het water vallen. Gisteren kreeg ze groen licht, maar de vraag blijft of en wanneer ze fit zal geraken voor het snel naderende seizoen.

“Ik heb een peesontsteking aan de knie gehad. Deze heb ik opgelopen door het stoten, maar weet niet waar ik deze juist heb opgelopen.”, klinkt het bij Maes. De blessure stak in januari al de kop op, maar in eerste instantie dacht ze dat de oorzaak bij vermoeidheid gezocht moest worden. “In maart had ik nog steeds evenveel last. Ik ben toen naar de specialist geweest die heeft een inspuiting gedaan. Deze heeft maar tijdelijk geholpen.” Door de aanhoudende blessure ging ze verder naar dokter Toon Claes. “Hij gaf me zes weken rust samen met ontstekingremmers.”

Provinciaal kampioenschap op steenworp van haar deur komt waarschijnlijk te vroeg

Het provinciaal kampioenschap van Antwerpen zal dit seizoen doorgaan op drie oktober in Vorselaar. Voor Maes is dit zo goed als een thuiswedstrijd, een wedstrijd waar ze toch goed voor de dag wou komen.  “Ik heb deze wedstrijd al aangevinkt toen de beslissing viel dat het Pk daar doorging. Dat blijft wel zo maar ik moet ook redelijk blijven en dus zal het wel te vroeg komen. Maar ik ben gemotiveerd en hoop dat ik me in mijn thuiswedstrijd nog kan laten zien.”

Het PK is nog wat veraf en Maes heeft nu eerst een ander doel voor ogen.  “Ik ga nu eerst proberen van mijn conditie terug op hoogte te brengen. Wanneer ik start hangt af hoe snel ik daarin slaag en hoe ik me voel.” Voor haar blessure was de conditie wel goed, dit geeft hoop op een snelle terug keer. “Het is moeilijk om te zeggen wanneer ik terug op niveau kan komen. Toen ik moest stoppen, was de conditie wel goed in orde dus ik hoop dat ik deze snel weer kan oppakken en nog een mooie uitslagen kan behalen.”

Kampioenschappen U23 zijn doel verderop in het seizoen

De maand januari is voor een veldrijdster zowat de belangrijkste maand van heel het seizoen. Aangezien deze nog bijna vijf maanden van ons verwijderd is, heeft ze nog heel wat tijd op de conditie op te krikken. Want ook Maes heeft voor die belangrijke maand een aantal doelen. “Ik zou graag de kampioenschappen rijden, zeker nu er een U23 categorie is voor de dames. Het EK zal hoogst waarschijnlijk wat vroeg komen maar het WK in eigen land is toch wel iets waar ik naar uitkijk. Ook het Bk is iets waar ik naar uitkijk omdat Lille vlakbij ligt en dit toch een omloop is dat ik graag doe als de weeromstandigheden meezitten.”