Knesselare – Lares-Doltcini grijpt de macht

Knesselare – Lares-Doltcini grijpt de macht

 Terwijl het gros van de veldrijders naar Vorselaar trok, verscheen er in Knesselare toch nog een mooi deelnemersveld aan de start van de eerste manche van de Vlaamse Cyclocross Cup. Lares-Doltcini greep daar onder het toeziend oog van hun nieuwe ploegleider Angelo De Clerq de macht. Gerben Kuypers en Jetze Van Campenhout, vanaf januari in de rangen van manager Jurgen Mettepeningen, gingen aan de haal met de overwinningen.

 

De start verliep heel hectisch bij de nieuwelingen doordat de afgevaardigde van Cycling Vlaanderen het verkeerde klassement hanteerde. “Ook ik stond op de derde startrij in plaats van de eerst”, deed Van Campenhout zijn beklag. Veel last had hij echter niet van het euvel. “Vanaf de start ben ik er meteen vanonder gemuisd met mijn toekomstig ploegmaats Yorben Lauryssen en Arne Baers.”

Het trio bleef lang samen. “In de derde van vier afteleggen ronden, ben ik zelf op kop gaan rijden en probeerde ik het verschil te maken. Dat lukte redelijk snel al gaf Arne het niet zo gemakkelijk op. Hij bleef rond circa tien seconden hangen tot ik in de laatste ronde nog een forse versnelling plaatste. Zo mijn voorsprong nog meer kunnen uitdiepen en naar de overwinning kunnen rijden.” Baers werd nog tweede voor Lauryssen.

Ook bij de junioren was het 1-2-3 voor Lares-Doltcini. Gerben Kuypers wist daar te winnen voor Maxim Dewulf en Anton Ferdinande.