Klimkoers Harzé: Hitte eist zijn tol

Klimkoers Harzé: Hitte eist zijn tol

Afgelopen woensdag, 1 juli luidde de klimkoers van Harzé alweer de vakantie in. Tal van crossers stonden in het kleine dorpje naast Aywaille aan de start van de zeer zware wedstrijd ingericht door de fanclub van Philippe Gilbert. De vele hoogtemeters en extreme hitte eisten dan ook bij vele renners hun tol.  

Bij de nieuwelingen noteerde Vlaams kampioen Florian Vemeersch met de 12de plaats de beste uitslag onder de veldrijders.

“Ik wachtte tot over half koers af, en zo lag alles na de steile klim uit elkaar”, vertelde de renner van Lares-Doltcini na afloop. “Op de volgende klim reed de later winnaar weg, ik reed er op mijn eigen tempo naartoe, maar toen ging hij wederom in de aanval.”

“Hij reed naar de drie koplopers toe en Ik had jammer genoeg niet genoeg kracht meer in mijn benen om er naartoe te rijden. Ik nestelde mij in een achtervolgende groep waarin ik naar de vierde plaats spurtte.”

Eveneens vonden we Perry Frijters (17de ) en Arno Debeir (20ste) beiden terug in de top 20. Debeir  reed een erg sterke slotfase waarin hij na een val voorin wist terug te keren.

Tal van opgaves

Zeven veldrijders van de 40 renner reden uiteindelijk de wedstrijd uit bij de junioren. Onder hen de Nederlander Dylan Bouwmans die met de negende plaats voor de kortste ereplaats zorgde. Ook Maik van der Heijden had zijn goede klimmersbenen te pakken en eindigde als 23ste net achter de Waalse kampioen Sylvain Leonard.

IMG_9804

“De hitte speelde zeker en vast een rol maar ik had er mijn goed op voorbereid”, aldus Lander Loockx (34ste). “Op zich verliep de koers goed. Van in het begin werd er door gekoerst en wist ik me goed voorin te handhaven. In de plaatselijke rondes kwam ik in een groepje van een 15 tal renners terecht en kon ik goed volgen, maar op het einde was het wel op”, besloot de Vlaams-Brabander.

Bekijk hier alle foto’s van de veldrijders in Harzé!