Kleur Op Maat stelt nieuwe dames voor, ploegleider Gevers kijkt naar de toekomst

Kleur Op Maat stelt nieuwe dames voor, ploegleider Gevers kijkt naar de toekomst

Met Tess van Loy, Lina Beirinckx en Hanne Gevers lijkt het Kleur Op Maat BNS Technics Team zich helemaal op de jeugd te richten. Ploegleider Iwan Gevers liet zijn licht op de werking van zijn team schijnen, hij wikt en weegt hun nieuwe aanwinsten en kijkt vooruit.

Met deze drie jonge dames lijkt het erop dat het Kleur Op Maat Team de kaart van de jeugd trekt. Toch blijkt dit niet helemaal zo te zijn. “Ik moet zeggen dat dit niet echt bewust gebeurd maar we zien wel jonge talenten opdoemen die we dan graag de kans geven om bij ons gedurende langere tijd te kunnen groeien. En dit zonder druk.”

Voor Gevers is het opleiden en de kans geven veel belangrijker dan talenten te jagen. “Ikzelf heb niet de neiging om een gevestigde waarde ergens weg gaan te plukken. Zelf heb ik er veel meer genoegdoening van als ik iemand als eerste kan ontdekken en die kan helpen om zich te ontplooien.”

Dames met  perspectieven voor de toekomst

Het laten groeien staat bij de laatste twee aanwinsten zeker centraal. “Hanne Gevers, dochter van mijn broer, zet nu pas haar eerste stappen in de cross. Afwachten tot wat dit zal leiden maar ik vermoed nu al wel dat ze enig talent bezit. Volgend jaar wordt ze nieuwelinge en zien we wel of ze zal mee doen voor de prijzen.” Ook voor Lina Beirinckx ziet hij heel wat toekomst. “Lina is een karaktermeid, dit gekoppeld aan het talent, dat zeker aanwezig is, zal haar misschien al op het podium van het BK helpen.”

Een tijdje geleden geraakte ook bekend dat Tess van Loy, Belgisch kampioene bij de dames jeugd, de overstap zou maken. “Na een paar mentaal zware maanden kwam mij ter ore dat Tess wel andere lucht wou opsnuiven. Dan moeten we niet lang nadenken uiteraard.” Van Loy begon rustiger aan haar seizoen dan anders. “Als je Tess momenteel aan het werk ziet dan zie je dat ze nog een lange weg heeft af te leggen. Maar ik blijf het herhalen, wij denken op lange termijn. En de klasse flitsen zie je nu toch ook al bij Tess. Haar eerste 10′-15′ van de cross mogen er al zijn, ze is voor ons een wissel op de toekomst.”

Drive om ervoor de dames te staan

De laatste maand werd duidelijk dat Ceylin Alvarado en Joyce Heyns goed bezig zijn. “Onze blikvangers Heyns en Alvarado zijn beide aan een sterk seizoensbegin bezig. Jammer genoeg is Heyns nu wat ziek, maar ik ben er zeker van dat ze er op het BK zal staan.” Vorig weekend in Meulebeke en Ronse reed Alvarado zich helemaal in de kijker.  “Ze is, in alle bescheidenheid, mijn ontdekking. Toen niemand haar een kans gaf, kreeg ze van ons de volle steun. De warmte die haar familie uitstraalt geeft ons alleen maar drive om er voor haar te staan.”

Succes en in beeld komen geeft altijd interesse van andere teams. “Inderdaad, dat is zo. Er zullen zeker voorstellen komen van andere teams. Dat staat buiten kijf. Indien er een voorstel komt dat zodanig boven onze capaciteiten gaat, dan zal ik de eerste zijn om het aan te bevelen. Maar zo ver zijn we nog niet” ,sluit hij vastberaden af. Lees ook, later deze week, onze babbel met Ceylin Alvarado.