Kleur Op Maat Cycling Team trekt naar de Ardennen voor teamstage

Kleur Op Maat Cycling Team trekt naar de Ardennen voor teamstage

Het Kleur Op Maat Team is zowat het enige volledige vrouwen veldritteam. Ze trokken afgelopen weekend naar de Ardennen voor een team stage. Alle rensters tekenden hiervoor present. Het werd een stage met heel wat verschillende trainingen, elk aspect van het veldrijden kwam aanbod. Een stage waar het leren van elkaar en het bijsturen door de begeleiding in de kijker stond.

Vele teams trokken de afgelopen weken al op stage, velen kozen voor het buitenland. Kleur Op Maat koos voor een locatie dichter bij de deur. Ze hebben hiervoor een zeer goede reden. “In de Ardennen vinden we eigenlijk alles wat we moeten hebben om een nuttige stage te doen. Daarenboven werken we met rensters die nog dagdagelijks moeten gaan werken en niet over al te veel verlofdagen beschikken. Dan is een 4-daagse in de Ardennen al moeilijk genoeg om in te plannen voor sommige rensters”, aldus Iwan Gevers.

Alle rensters inclusief begeleiding trokken afgelopen vrijdag naar de Ardennen voor een vierdaagse stage. Ze doen dit met heel de ploeg samen om verder te bouwen aan het groepsgevoel. “Ondanks het feit dat onze rensters en begeleiding nu al een hechte vriendengroep vormen is het samen beleven van trainingen, maar ook de tijd voor en na heel, belangrijk. Het leren van mekaar en het bijsturen door de begeleiding kan op stage gemakkelijker gebeuren dan op andere trainingen.”

Naast de vaste namen van het team trokken ook twee nieuwe rensters mee op stage. Birgit Massagé en Judith Visser zijn nieuw binnen het team. Caren Commissaris, stopte een aantal jaren geleden om te studeren, keert terug in het team.  “De rensters leren zo hun teammaatjes op en naast de fiets kennen. Voor de nieuwe rensters was deze stage ook heel nuttig, zo kregen ze de kans om zich in het geheel in te passen.” Oud renster Lene Vrijsen kreeg een plaatsje binnen het team. Vrijsen volgde een cursus sportverzorging.

Verschillende trainingen om alle aspecten bij te schaven

In de Ardennen werkten de rensters verschillende trainingen af. “We hebben twee wegtrainingen afgewerkt met langere hellingen en enkele steile beklimmingen. Iedere renster kon op eigen niveau hun training afwerken.” Ook een MTB-training op en rond de Hoge Venen stond op het programma. Eén van de belangrijkste trainingen van de hele stage was de techniektraining, zeker voor de nieuwe rensters binnen het team. “Ze konden zelf ervaren hoe de zeer techniekvaardige rensters Femke van den Driessche en Karen Verhestraeten moeilijke hindernissen namen.”

Op een stage wordt al snel duidelijk hoe de rensters er voor staan, de zomermaanden zijn immers heel belangrijk voor het leggen van een goede basis voor het veldritseizoen. “We staan er goed voor. Alle rensters, zonder uitzondering, gaven nu reeds een sterke indruk. De basisuithouding is zeker gelegd bij hen. Op een korte meeting hebben we onze bevindingen aan de betreffende rensters meegedeeld zodat ze weten wat hun werkpunten zijn. Maar we hebben er heel veel vertrouwen in.”

Vaste waarden en verrassen met de nieuwe tijdens het nieuwe seizoen

Het is nog vroeg maar het veldritseizoen komt steeds dichter en dichter. Het begint dus ook tijd te worden om de eerste verwachtingen te stellen, zo ook bij het Kleur Op Maar Team. “Ik denk dat het voor niemand een verrassing zal zijn dat we van Femke van den Driessche iets verwachten, maar ook Karen Verhestraeten is heel goed bezig en Katrien Thijs is een vaste waarde. Als we het resultaatgericht bekijken dan dragen deze rensters het team.” De nieuwe rensters dienen, zoals elke nieuwe renster, zich eerst nog wat aan te passen aan het nieuwe seizoen.  “Voor de zeer zware omlopen kunnen de nieuwe rensters misschien voor een verrassing zorgen.”

De nieuwe rensters hadden tijdens deze stage de kans om het warme hart van het team en de teamleden beter te leren kennen.  “Na afloop van de stage denk ik dat ze volledig in het geheel zijn opgenomen. Ik heb enkel lachende, tevreden gezichten gezien, dat zit dus wel goed,” aldus Iwan Gevers.